Chodov zdramatizoval boj o první místo, týmy prodloužily své vítězné šňůry

Domácí prostředí zafungovalo a Tatran Litovel musel podruhé zkousnout hořkost porážky! V Chodově totiž prohrál 31:23 a na čele tabulky se tak může chlubit už jen dvoubodovým náskokem, stále ale s jedním zápasem k dobru. Během vypjatého zápasu padlo rovnou 14 dvouminutových trestů, více času v oslabení dokonce odehráli domácí. Ani to ale tým pokoušející se napravit minulá zaváhání nezastavilo a i díky výkonu Martina Kovaříka, jenž ve statistikách se svými devíti zásahy vyčnívá, tak může být boj o čelo stále zajímavý! Zklamaný a ze systému znechucený litovelský trenér Ivo Vávra po zápase neskrýval své rozhořčení,“Po třech měsících zimní pauzy, tři odehraná utkání a další měsíc pauza. To nemá s metodikou a už vůbec ne s nějakou soutěží na úrovni nic společného. Nechal bych si poradit od odborníka, který toto vymyslel, jakým způsobem udržet hráče v tréninkovém nasazení a herním rytmu. Místo toho, aby šla házená u nás systematicky dopředu, tak z nás dělají blázny. Mlč a šoupej nohama….“. K zápasu samotnému jen podotkl, “Po měsíci bez utkání nás čekal jednoznačně nejkvalitnější a herně nejvyspělejší celek, tým Chodova. Bylo vidět, jak zodpovědně domácí k tomuto utkání nastoupili. Jednak absolutně v plné sestavě a hlavně, a to chci zdůraznit, s obrovskou chutí, výborně připraveni a nastaveni tak, že si vůbec nepřipouštěli prohru. A bylo to od prvních minut jasně vidět. Bylo jich plné hřiště, zodpovědnost, obětavost a maximální nasazení. Navíc výborně zachytal Ondra Pleva a skvěle spolupracovala lavička. Jednoznačná gratulace soupeři k výbornému výkonu. Bohužel, my jsme naopak působili odevzdaným dojmem, bez sebemenšího náznaku zlepšení. Nepřesná střelba, pasivní útok, velmi špatná obrana a neskutečné množství technických chyb, které místy působily až komicky. Nevadí mi ani tak prohra, ale velmi mě mrzí, jakým způsobem k utkání kluci přistoupili. A to i proto, že s námi opět cestovalo i mnoho našich fanoušků.“

Svou vítěznou šňůru prodloužil v sobotním zápase Zlín, jenž přivítal na své palubovce Náchod. Hostující Jan Hrachový navázal na své skvělé střelecké výkony dalšími sedmi góly, na druhé stačilo na post nejlepšího střelce týmu Michalu Kolaříkovi branek šest. Právě druhý jmenovaný ale mohl mít o to větší radost, že i přes roli outsidera se jeho týmu podařilo vyhrát poměrem 26:20 a z předposledního místa se vyhoupnout o příčku výš.

Naopak v dalších dvou zápasech už k žádnému překvapení nedošlo. Bystřice pod Hostýnem oslavila své 3 vítězství v řadě a po vítězství 22:18 nad posledním Dvorem Králové se posunula na třetí místo tabulky. O téměř dvě třetiny domácích gólů se postaralo duo Jiří a Radovan Tiller, kteří zaznamenali oba po sedmi gólech. Pro Jiřího to navíc byl zásah číslo 117 a potvrzuje tak svojí jasnou pozici nejlepšího střelce ligy. Bystřický trenér Martin Žůrek k zápasu řekl,“ Před utkáním jsme na hráče apelovali, aby zápas hlavně nepodcenili a hráli od začátku trpělivě. Prvních 15.minut se nám to dařilo díky kvalitní obraně, ale v útočné fázi jsme neproměňovali vyložené šance a to nás bohužel brzdilo ve vytvoření si většího náskoku. Od 15. min. jsme si nechali vnutit pasívnější tempo hry od soupeře a v poločase jsme šli do šaten pouze s jednogólovým náskokem. Prvních 10 minut druhého poločasu bylo ještě v režii soupeře, ale potom jsme přidali na důraze, zejména v koncovce a v bráně Mizera pochytal několik vyložených šancí. Pak už jsme si pohlídali 4-5 gólový náskok a zápas dotáhli do vítězného konce.“

 Rovnou čtyřzápasovou šňůrou výher se může pochlubit po 17. kole i Jičín B, jenž si poradil na domácím hřišti se Sokolem Vršovice poměrem 30:25. Pražský tým tak naopak prodloužil svojí, už méně pěknou sérii – 5 zápasů bez bodu. Jičín je tak nadále na 5. místě tabulky, ale třeba na místo druhé ztrácí jen 3 body!

Za dveřmi je kolo 18. a spolu s ním i další zajímavé zápasy! Rychle se musí z prohry oklepat Náchod, neboť už v sobotu přivítá tým z Jičína. A dobře víme, v jaké formě se teď B-tým extraligového celku nachází!

Duo Pavel Mrnuštík – Michal Adam se stále drží na druhém, respektive třetím místě tabulky střelců, celý tým Legata Hustopeče se nachází na místě čtvrtém. No a tým na místě prvním bude jejich soupeřem! 18. kolo pošle Legatu na palubovku Tatranu Litovel. Kdo se z porážky v posledním zápase oklepe lépe a rychleji?
Třetím sobotní utkání se odehraje v Praze, do Vršovic přijede Bystřice pod Hostýnem. Devátý proti třetímu. Série šesti proher proti sérii tři výher. O favoritovi není pochyb, ale těch překvapení už ve sportu bylo a bude…
V jediném nedělením utkání se utká druhý tým tabulky z Chodova proti sedmé Velké Bystřici. Domácí Bystřice už na body také čeká dva zápasy, naopak Chodov si výhrou nad Tatranem Litovel určitě napravil sebevědomí a do Bystřice přijede s touhou vyhrát.

18. kolo 1. ligy mužů

  • sobota 14. 4. 2018, 16:00 – Náchod : Jičín B
  • sobota 14. 4. 2018, 16:00 – Sokol Vršovice : Bystřice p. H.
  • sobota 14. 4. 2018, 17:00 – Tatran Litovel : Legata Hustopeče
  • neděle 15. 4. 2018, 10:30 – Velká Bystřice : Chodov

 

Zdroj: HNB

Foto: TJ Chodov/Robert Grim