"Chceme do první ligy" zní z A - týmu mužů pražských Vršovic

Velký den házené jsme měli možnost tento víkend sledovat v pražských Vršovicích, kde o své důležité body bojovaly týmy mladších a starších dorostenek, mladších dorostenců a A-týmy mužů a žen.  Nestává se tak často, aby bylo vidět v jeden den hned pět domácích zápasů, z nichž dva jsou navíc derby.

 

Domácí tvrz, se nakonec podařilo uhájit hned dvěma vršovickým celkům. Nejprve bodovaly starší dorostenky, na ně pak navázali s důležitým vítězstvím muži A-týmu a zajistili si tak aktuálně druhé místo tabulky. Jak průběhy vítězných zápasů viděli jejich trenéři, se můžete dočíst níže.

 

"Věděli jsme, že zápas s Třeboní bude důležitý k tomu, abychom udrželi kontakt s čelem tabulky. Po zápase v minulé sezóně jsme tak trochu předpokládali, že zápas bude velmi tvrdý. To se naštěstí nepotvrdilo a tak si myslím, že utkaní proběhlo v pohodě. Naše družstvo bojuje od začátku sezony s neuvěřitelnou marodkou a tak bylo potěšující, že jsme tentokrát mohli vyběhnout poprvé v sezóně ve dvanácti lidech. Od začátku bylo utkání velmi vyrovnané a oba týmy se střídaly ve vedení. Naše hra vycházela z velmi dobré obrany, která byla podpořena výborným výkonem Michala Rajdla, který měl více než 50% úspěšnost. V útoku jsme se opírali o Honzu Bednáře, který na sebe vzal střeleckou zodpovědnost. Jediná věc, která kazila náš výkon v prvním poločase, bylo VELKÉ množství technických chyb. Jinak se nedalo klukům moc věcí vytknout. Po nástupu do druhého poločasu jsme měli opět chvilkový výpadek a soupeř šel do vedení. To už hrál na střední spojce Jakub Semenec a několik jeho branek a asistencí pomohlo k tomu, že jsme neztratili kontakt se soupeřem.  Zápas byl velmi vyrovnaný až asi do padesáté minuty, kdy se nám podařilo odskočit o čtyři góly. Tento náskok se ukázal jako rozhodující. Chci poděkovat všem hráčům a hlavně vyzdvihnout Michala Rajdla v brance, Honzu Bednáře a Tomáše Faltejska za střeleckou produktivitu, Lukáše Pínu a Kubu Metličku za výkon v obraně. Doufám, že se nám podaří tento výsledek a výkon potvrdit příští neděli na VŠ Plzeň," řekl bezprostředně po zápase spokojený trenér mužů František Štika.

 

Podobně jako byl spokojený trenér mužů s výkonem svých svěřenců, byla spokojena i trenérka starších dorostenek Radka Fröhlichová, která výkon svého družstva okomentovala slovy: „Do zápasu holky vstoupily s mnohem větším elánem a chutí než v minulém utkání s HC Plzeň. Na začátku se dařilo obraně a Míše Tůmové v brance, která v první minutě musela do brány za zraněnou Káču Ferusovou. Také v útoku se dařilo celkem slušně, holky hrály bojovně a s nasazením, které je bohužel opustilo s nástupem do druhé půle. Po trenérské domluvě při time-outu, začaly holky plnit pokyny, vrátilo se plné nasazení v obraně, střelecky se opět začalo dařit Johaně Rejmontové. Do utkání se zapojily všechny hráčky. V sobotním zápase se konečně i herně začalo dařit Šárce Papouškové. Tak snad všem bojovnost vydrží i do dalších zápasů.“ 

 
 

 

Celý házenkářský den pak završilo pražské derby žen Vršovice vs. Kobylisy, ze kterého odcházely Sokolky s pětibrankovou prohrou, ale ani ta nepokazila dobrou náladu všech zúčastněných. O tom, že se ve Vršovicích týmy vzájemně hecují, ale zároveň podporují svědčí i fotografie Roberta Grima, pořízená po posledním sobotním zápase v hale Heroldových sadů.

 
 
 
Výsledky zápasů
 
Ml. dorostenky vs.  DHC Plzeň 19:34
 
St.dorostenky vs.  Astra 26:16
 
Ženy vs. Kobylisy 24:29
 
Ml.dorostenci vs. 1.HC Pardubice 27:52
 
Muži vs. Třeboň 36:33