Charitativní projekt - Splněná házenkářská přání

Házenkářská platforma HÁZENÁ NÁS BAVÍ přichází ve spolupráci s dalšími osobami s novým charitativním projektem na podporu sociálně slabých či nějakým způsobem hendikepovaných malých házenkářů a házenkářek s názvem „SPLNĚNÁ HÁZENKÁŘSKÁ PŘÁNÍ“.

 

 

Trenéři, techničtí vedoucí mládeže, učitelé, vychovatelé nebo třeba rodiče malých házenkářů a házenkářek OTEVŘETE OČI A PODÍVEJTE SE, ZDA VE VAŠEM OKOLÍ NENÍ NĚKDO, KDO POTŘEBUJE POVZBUDIT, POMOCI NEBO KOMU MŮŽETE SPLNIT JEHO HÁZENKÁŘSKÝ SEN, ČI UDĚLAT JEN OBYČEJNOU RADOST.

 

Do projektu, který se zaměřuje především na děti se sociálním a zdravotním hendikepem, se můžete zapojit i Vy, reprezentanti, reprezentantky, bývalí a současní extraligoví hráči a interligové hráčky. Bude vás to stát jen trochu vašeho času, dres nebo jiný upomínkový předmět, který danému dítěti věnujete a pár slov na povzbuzení.

 

První, kdo se do projektu zapojil, byl hráč extraligového oddílu Cement Hranice Tomáš Mičkal, který věnoval svůj dres malému házenkáři ze sociálně slabé rodiny jako vánoční dárek přímo pod stromeček. 

 

 

Druhým plnitelem přání byl český reprezentant hájící barvy francouzského týmu St. Raphaël VAR HB Miroslav Jurka, který před odjezdem na reprezentační sraz navštívil dětský domov v Zašové, ve kterém si s dětmi povídal o házené a předal jim své podepsané dresy a další upomínkové předměty. "Bavil jsem se s mým dobrým kamarádem Petrem Kocurkem o tom, že mám doma několik dresů, potítek, tréninkových trik atd. No a pak najednou přišel nápad zajet do dětského domova v Zašové. Pracuje tam totiž pan Zwettler, který působil v Zubří jako trenér," vysvětluje český reprezentant Miroslav Jurka svou účast v charitativním projektu „SPLNĚNÁ HÁZENKÁŘSKÁ PŘÁNÍ“ a hned dodává, "věci jsme tedy do Zašové odvezli a zajímalo nás jak tam s nimi naloží. Bylo pro nás překvapením, že Dětský domov v Zašové pořádá turnaje dětských domovů a dárky co jsme přivezli použije jako ceny vítězům turnaje. Na naši otázku jak probíhala celá návštěva a jaké pocity z ní Míra měl, odpovídá," Dostat se do dětského domova bylo opravdu zajímavé. Nejprve jsme si vykládali o házené a chodu dětského domova. Dozvěděl jsem se plno zajímavých věcí, nad některými z nich, mi ale zůstává rozum stát," říká zamyšleně francouzský házenkářský legionář a pokračuje ve vyprávění,"po rozhovoru o vážných věcech jsme se přesunuli mezi samotné děti, které na nás už čekaly. Společně jsme se pak bavili o životě ve Francii, házené, studiu a dalších věcech ze sportovního života. Opravdu jsem si to užíval, děti byly skvělé. Jsem rád, že jsem mohl domov navštívit a myslím si, že by se mělo do projektu zapojit co nejvíce lidí, kteří mají možnost třeba jen pouhou maličkostí dětem udělat radost."

 

 

Co více dodat? Dělat radost je někdy tak snadné a určitě jsou tu i Ti, kteří ji potřebují a ocení. Snad jen to, že budeme rádi za každého, kdo přidá pomocnou ruku. Vždyť přeci rozzářené dětské oči jsou to nejkrásnější co na světě existuje a radost dokáže udělat i opravdová maličkost!!! Jsme moc rádi, že můžeme být garantem tohoto projektu a budeme rádi za každého, kdo přidá svou pomocnou ruku, ale i za náměty na plnění házenkářských přání. Samozřejmě nebude možné vyhovět všemu a všem, ale určitě se budeme snažit najít vždy nějaké vhodné řešení a dojít si s Vámi všemi pro tu radost a zářící oči.  

 

Otevřeme tedy své oči a pojďme společně dělat radost těm, kteří třeba neměli tolik štěstí jako my. Vy, kdo se chcete do projektu zapojit, piště na emailovou adresu: splnena_prani@hazetnasbavi.cz