Čeští rozhodčí zazářili v mezinárodním turnaji Lundaspelen 2017

Ještě před koncem roku (27. - 30. prosince 2017) se uskutečnil 40. ročník největšího halového turnaje mládeže v házené. V jednom z nejjižněji položených měst Švédska, Lundu, se sešlo 705 týmů a odehrálo se přes 2100 utkání.

Turnaje se z České republiky společně s oddíly TJ Tatran Bohunice a TJ Sokol Lázně Kynžvart zúčastnila početná skupina rozhodčích převážně z Brna a okolí, doplněná dvěma kolegy z Prahy a jedním ze Slovenska. V uvedených čtyřech hracích dnech se každý rozhodčí podílel na vedení cca 25 utkání. Výkony všech „členů“ naší skupiny byly velmi pozitivně vnímány pořadateli, také trenéry a dalšími funkcionáři zúčastněných týmů. Turnaj provázela velmi pozitivní a přátelská atmosféra a až na velmi malé výjimky byly výkony rozhodčích respektovány bez nesportovních projevů (což nebývá na turnajích hlavně v ČR zvykem).

Spokojenost pořadatelů byla vyjádřena mimo jiné i tím, že se našim rozhodčím dostalo cti rozhodovat ty nejdůležitější utkání turnaje, a to včetně dvou finálových utkání (chlapci i děvčata kategorie 15let). Nadšení z velmi dobrých výkonů českých rozhodčích pořadatelé také deklarovali oficiálním pozváním k účasti na dalším ročníku.

Fotografování skupiny našich rozhodčích z finálového dne bylo doprovázeno poděkováním hlasatele před početnou diváckou kulisou. Takovéto turnaje jsou velkou motivací pro mladé rozhodčí do jejich další práce.

O dobré jméno českých (a slovenských) rozhodčích se přičinili (zleva): Jakub Ransdorf, Patrick Netík, Vojtěch Beňuš, Jindřich Berger, Patrik Hajn, Tomáš Bubeníček, Dominik Florián, Petr Rusanov, Sylvie Šimková, Kristýna Klossová, Vojtěch Douda a slovenský rozhodčí Marek Nagy.

 

Zdroj: HNB

Foto: Lundaspelen 2017