Česko-slovenský pohár buší na dveře...

Historicky první ročník Česko-slovenského poháru v házené mužů, se po dohodě ČSH a SZH uskuteční poslední srpnový víkend  28. - 29. 8. v hale pražské Slavie v Edenu. Turnaje se zúčastní první dva extraligové týmy Česka a Slovenska. 
 
 
Vstupenka na duely dvou nejlepších českých a slovenských klubů bude stát na jeden hrací den, tedy dva zápasy, 80 korun. „Lístky se budou prodávat pouze na místě v hale, v tomto případě nejdeme cestou předprodeje a zvolili jsme symbolickou cenu 80 korun na den. Touto cenou chceme přilákat do haly Slavie v Edenu co nejvíce fanoušků házené. Za dostupnou částku uvidí to nejlepší, co současná mužská česká a slovenská klubová házená nabízí, včetně účastníka příštího ročníku Ligy mistrů,“ uvedl na oficiálním webu ČSH Radek Bendl, generální sekretář Českého svazu házené. 
 
Českou stranu bude zastupovat vítěz posledních dvou ročníků extraligy Talent M.A.T. Plzeň a extraligový vícemistr, vítěz ČP mužů HK FCC Město Lovosice
 
Vítěz  české extraligy 2014/2015 Talent M.A.T. Plzeň 
 
Vícemistr české extraligy 2014/2015  HK FCC Město Lovosice
 
Ze Slovenska do Prahy zavítá druhý tým uplynulého ročníku slovenské extraligy Sporta Hlohovec a několikanásobný mistr Slovenska a účastník nadcházejícího ročníku Ligy mistrů Tatran Prešov, v jehož barvách nastupují hned tři čeští házenkáři ( Tomáš Číp, Jakub Hrstka, Alexandr Radčenko). 
 
"Myslím si, že uspořádat takový turnaj je dobrý nápad. Semifinále i finále určitě přinese velice vyrovnané, ale zároveň vyhecované zápasy, nikdo nedá nikomu nic zadarmo. Tento turnaj také ukáže na kvalitu české a slovenské extraligy, budeme mít možnost porovnat připravenost a výkony soupeřů," říká k prvnímu ročníku český legionář Tomáš Číp a s úsměvem dodává, "nemusím snad zdůrazňovat, že jako vítěze vidím náš tým (Tatran Prešov) a dál tipuji druhé místo Talent Plzeň, třetí Lovosice a čtvrtá podle mého bude Sporta Hlohovec."
 
Mistr slovenské extraligy 2014/2015  Tatran Prešov
 
Vícemistr slovenské extraligy Sporta Hlohovec
 
Celý turnaj budou řídit mezinárodní dvojice sudích. Za českou stranu Jiří Opava a Pavel Válek a za slovenskou stranu do Prahy přijedou slovenští rozhodčí Peter Brunovský a Vladimír Čanda. Obě tyto dvojice se účastnily posledního Mistovství Evropy žen v Maďarsku a Chorvatsku (viz foto)
 
 
Dobrou zprávou pro všechny fanoušky je také to, že finále Česko-slovenského poháru se odehraje v sobotu od 20.10 hodin před televizními kamerami ČT Sport. 
 
 
 
Program Česko-slovenského poháru v házené mužů:
Pátek 28. 8. 2015
 17.00 hodin  HK FFC Město Lovosice – Tatran Prešov  
19.00 hodin  Talent M.A.T. Plzeň – Sporta Hlohovec 
Sobota 29. 8. 2015
17.30 hodin: O třetí místo 
20.10 hodin: Finále
 
 
 
 
 
Autor: HNB