Černý kůň soutěže dál trápí největší favority! Jak daleko to Kopřivnice dotáhne?

Tým KH Kopřivnice zažívá letos doslova snový vstup do sezóny. Svěřenci trenéra Lubomíra Veřmiřovského si vyšlápli na takové týmy jako je Plzeň, Dukla Praha a trápili další favority jako Zubří nebo Lovosice. Kde je ukryto kouzlo mladého celku?

Kopřivnice před sezónou 2017/2018 znovu posílila kádr. Do týmu nabitým mladými talentovanými hráči se vrátil z Hranic Filip Hardt, přišel brankář František Kuba a spojka Ondřej Švébiš a Tomáš Mráz, všichni z prvoligové Velké Bystřice. Jinak kostra týmů zůstala původní jako v minulé sezóně, což hraje určitě velkou roli. Na trenérském postu došlo také ke změně, Ivo Vávru, který odešel trénovat do Litovle nahradil Lubomír Věřmířovský, asistenta mu dělá dlouholetá opora týmu Jiří Gřes. Veřmířovský, bývalý skvělý házenkář, se zkušenostmi například ze španělské nebo německé házené, už v loňské sezóně týmu pomáhal jako hrající asistent trenéra v jarní části sezóny a už tehdy bylo vidět, že výkony kopřivnických házenkářů rostou nahoru. Nyní se bývalá spojka Přerova, Karviné nebo Velké Bystřice ujmula ambiciózního celku a z Kopřivnice se najednou stal černý kůň soutěže.

Hned v prvním kole zvládl tým velmi obtížný zápas v Novém Veselí a jako by tam se začal rodit pomalu ale jistě kopřivnický zázrak. Ve druhém kole dlouho trápili lídra tabulky Zubří, ještě pár minut před koncem vedli o tři branky, ale Zubří nakonec vývoj zápasu otočilo ve svůj prospěch a nakonec bralo oba dva body po gólu ze sedmimetrového hodu. Navzdory tomu, že zklamání bylo jistě velké, tak ve třetím kole přišla sladká odměna! Skvělý týmový výkon a bojovnost přinesly Kopřivnici skalp Plzně a hned za týden si vyšlápla na nováčka extraligy, na Strakonice.

A pohled na tabulku extraligy byl v tu chvíli doslova pastvou pro oči nejen pro hráče ale i pro fanoušky! Celek z města „Tatry“ se usadil na čele tabulky a najednou se začalo mluvit o dalším aspirantovi na pozice v play-off. Bodejť by ne, nejen výsledky, ale i větší zájem fanoušků, kterých na zápasy svého celku chodí v průměru přes 750, což je moc slušné, tým zvedly nahoru. V dalších kolech si dále vyšlápli na úřadujícího mistra z Dukla Praha a skoro celý zápas drželi krok v Lovosicích. Tým je momentálně na pátém místě s bilancí pěti výher, dvou remíz a tří proher. Naposledy se Kopřivnice do play-off dostala v sezóně 2009/2010, letos po skoro osmi letech má znovu další velkou šanci pocítit tu chuť vypjatých soubojů házenkářské extraligy!

A kde je vlastně skryto kouzlo?

Kádr se opírá kolem mladíků, kteří víceméně spolu hrají od žáků a každý toho druhého zná doslova do puntíku. Tým herně v útoku táhne mladé duo Patrik Fulnek a Marek Bukovský, kteří, jak již bylo řečeno, spolu nastupovali již od žáků, kde sbírali první velké úspěchy. Skvělý přehled a buldočí dravost slaví u Fulneka úspěch, navíc je nabitý zkušenostmi z Dukly Praha, zatímco Bukovský má skvělý tah na bránu. Další tím základním kamenem úspěchu je brankář Marek Žingor, který někdy doslova až neuvěřitelně čaruje na brankové čáře. Dále se můžou spolehnout i na hráče s bohatou zkušeností, dlouhán na levé spojce Miroslav Rachač sice nemá už takovou střeleckou formu jako v minulých sezónách, letos zaznamenal „jen“ dvacet šest branek, i přesto je stále na tomto postu velice platný. V obraně navíc kus práce odvádějí další borci s extraligovou zkušeností, Filip Hardt a Dalibor Mynář. Oba jsou navíc velmi platní v přechodu do rychlého útoku. Ačkoliv dle slov mají kopřivničtí mezery na pivotu, Jaromír Petřík dokáže podat skvělý výkon, zatím jeho nejlepší výkon byl proti Hranicím, kdy si připsal 6 branek.

Navíc týmu se skvěle rozjela i mediální stránka, kde jsou k dispozici na oficiálních stránkách týmu nebo na Facebooku různé informace o mládežnických celcích nebo pozápasové rozhovory s hráči nebo tiskové konference.

Je však jen otázkou, zda se Kopřivnice udrží na předních místech a po dlouhé době zavítá do play-off nebo bude znovu bojovat pouze v té nižší části tabulky, i kvůli tomu, jak je letos extraliga vyrovnaná. Každopádně se určitě jedná o největší překvapení probíhající sezóny!

 

Zdroj: HNB

Foto: Oficiální FB stránky KH Kopřivnice

 

Články ročníku 2017/2018 sponzorují