Čeká nás další pohárový víkend - do hry vstupuje Poruba

Nadcházející pohárový víkend bude oproti tomu minulému doslova nabitý zápasy a můžeme se opět těšit na vystoupení našich zástupců. Poprvé v sezoně se v Evropě představí i náš druhý ženský celek v pohárech - Sokol Poruba, který, stejně jako mostečtí Černí andělé, již několik let pravidelně reprezentuje naší házenou za hranicemi. Další ze zápasů čeká také Míšu Hrbkovou v lize mistryň.

EHF Cup žen:

Třetím kolem pokračuje pohár, ve kterém narazí náš mistr DHK Baník Most na ruský Rostov-Don. Ten po devíti kolech vede se čtyřbodovým náskokem ruskou ligu před účastnicemi ligy mistrů z Dinama Volgograd. Je tedy jasné, že zraněními postižení Černí andělé, budou čelit špičkovému evropskému týmu a po loňských zkušenostech ze soubojů se skandinávskými předními týmy, okusí teď odlišný styl házené na východě Evropy.

Zápas se hraje v sobotu 15. 11. 2014 od 17:00 hod. tamního času, tj. v 15:00 hod.  našeho času. Odveta potom bude v mostecké hale o týden později, 22. 11. 2014 od 18:00 hod.

 

Challenge Cup žen:

DHC Sokol Poruba vstoupí do vyzívacího poháru ve třetím kole. S portugalským soupeřem Juve Lis čeká děvčata dvojzápas na domácí palubovce, na který soupeř přistoupil. Postupující do osmifinále tak bude znám již po tomto víkendu. Portugalky jsou několikanásobnými účastnicemi evropských pohárů, v posledních 4 letech se dvakrát dostali do osmifinále Challenge Cupu, jednou EHF Cupu a loni skončili ve druhém kole poháru vítězů pohárů.

První zápas se v ostravské hale Sereza hraje v sobotu 15. 11. 2014 v 16:30 hod., odveta o den později od dvou hodin odpoledne.

EHF Champions League:

Liga mistryň má na programu páté zápasy základních skupin a jde již do tuhého. Do dalších bojů postoupí první tři ze skupiny a naději na postup si v minulém kole udržel i tým Míši Hrbkové, Lokomotiva Záhřeb. Míša v posledních třech zápasech zaznamenala shodně po 6 brankách, a tak doufáme, že se jí minimálně stejně bude dařit i v domácím zápase proti obhájci titulu z maďarského Györu. Utkání začíná v neděli 16. 11. 2014 v 18:00 hod.

Veledůležitý zápas čeká tým Ivety Luzumové, která je bohužel stále ve stavu zraněných. Její Thüringer bude bojovat o postup na palubovce chorvatské Podravky a k zajištění postupu ze skupiny, společně s Buducností a Vardarem, mu stačí jakkoliv bodovat. Zápas je na programu v sobotu 15. 11. 2014 od 17:30 hod.

 

Současně s výše uvedenými poháry se budou v pátek a o víkendu odehrávat i další kola ligy mistrů mužů a ženský pohár vítězů pohárů.

 

Naše týmy a hráčky doplní na evropské scéně i naši delegáti a rozhodčí.

V lize mistrů se v sobotu představí duo Horáček - Novotný v zápase Minsk – Záhřeb, v neděli večer bude v lize mistryň řízeno balkánské derby a repríza loňského semifinále z Final4 2014 dvojicí Opava – Válek a do švédského Hööru k zápasu EHF Cupu ocestují rozhodčí Kavulič  (SVK) – Skružný.

K velmi atraktivnímu duelu ligy mistrů Paris St. Germain – Kiel je nominován náš delegát Jiří Konečný a k dvojzápasu ženského poháru vítězů pohárů by měl odcestovat do nizozemského Dalfsenu jako delegát novopečený primátor Olomouce, Antonín Staněk.

foto: oficiální web DHC Sokol Poruba a Rostov-Don

Evropské poháry

Talent čeká na soupeře 3. kola EHF Cupu

O víkendu dokonala mistrovská Plzeň sérii druhého kola EHF Cupu výhrou na půdě svého soupeře z chorvatské Poreče. Získala tak body do českého...