Andělská upoutávka na 19. kolo WHIL se Simonou Szarkovou

Základní část WHIL se blíží do konce, zbývají 4 kola a v tomto týdnu bude odehrána i další dohrávka. Právě Černí andělé budou díky ní v nadcházejících dnech dvakrát v akci, a tak jsme rádi, že dnešní upoutávku pro fanoušky HNB připravila slovenská reprezentantka a nejlepší střelkyně DHK Baník Most, Simona Szarková. A protože se chystá právě i pikantní dohrávka 13. kola se Šalou, odkud Simona před sezónou do Mostu trochu komplikovaně přišla, je pozvánka doplněna i o tento zápas.

 

11. 3. 17:00 hod. - Zlín – Poruba

Zlín v poslední době potvrzuje stoupající formu, která se odrazila také v zápase proti nám v Českém poháru, ve kterém jsme u nich remizovali. Vrátily se zraněné hráčky a úroveň hry jde nahoru. Myslím si ale, že Poruba je týmem, který umí zabrat na palubovce soupeře, což jsme mohli vidět v zápase na Slávii, kde nedávno vyhrála. Očekávám vyrovnaný souboj, ale na vítěze mírně tipuji Porubu.

11. 3. 18:00 hod. - Duslo Šala – Baník Most (dohrávka 13. kola)

V poslední době se fazóna Šaľy trochu oslabila, když rozdílem třídy prohrála na Slávii a v Porubě, a v Partizánském remizovala. Doma se ale vítězství drží. Most zase šlape a dovolím si tvrdit, že jsme zatím sérii těžkých zápasů zvládli na výbornou. Myslím si, že nám velmi dobře fungovala obrana, ze které jsme vycházeli, zraněné hráčky se dostaly do formy, a proto jsme dokázali udržet body s takovými týmy, jako jsou Michalovce a Slávie. Je to hlavně díky vyrovnanému a širšímu kádru, který nám dá výhodu i proti Šaľe. Poslední zápas nás nakopl a dokázali jsme si, že se dá hrát i venku. Pokud budeme bránit tak, jako na Slávii věřím, že dva doby ze Šaľy přivezeme.

13. 3. 17:00 hod. - Slavia Praha – Iuventa Michalovce

Tento zápas bych označila za šlágr kola. I když je Iuventa první a Slávie čtvrtá, Slávie má o jeden zápas méně. Bude to velmi důležitý zápas pro obě družstva z perspektivy zisku bodů a umístění v tabulce, ať už celkově, tak i pro národní play-off. Přednedávnem bych tipovala vítězství Slávie, ale v posledním zápase jsme dokázali, že jsou i doma zdolatelné. Očekávám otevřený boj a favorizovat si nedovolím ani jeden tým.

13. 3. 18:00 hod. - Dusľo Šala – ŠKP Bratislava

Tento zápas bych brala jako jednoznačnou záležitost Šaľy. Body si myslím, že určitě zůstanou doma.

13. 3. 18:00 hod. - Baník Most – Bemaco Přešov

V tomto zápase bych si také dovolila favorizovat domácí celek, protože Přešov je předposledním týmem tabulky.

13. 3. 18:00 hod. - Zora Olomouc – Slávia Partizánské

Souboj aktuálně osmé Olomouce s devátým Partizánským, které mělo v poslední době dobré výsledky. Myslím si ale, že Zora je silným týmem, což potvrdila i zápase, ve kterém dokázala obrat o body Šaľu a řekla bych, že mají i vyrovnanější kádr. Partizánské je zase ale výborné na brankářském postě. Mírně favorizuji domácí.

Písek - Veselí - předehráno (34:27)

Simona Szarková

 

Program 19. kola WHIL:

  • 11.3. 17:00 HC Zlín - Sokol Poruba 

  • 13.3. 17:00 Slavia Praha - Iuventa Michalovce 

  • 13.3. 18:00 Duslo Šaľa - ŠKP Bratislava 

  • 13.3. 18:00 Baník Most - Bemaco Prešov 

  • 13.3. 18:00 Zora Olomouc - Slávia Partizánske 

  • předehráno Sokol Písek - Veselí nad Moravou 34 : 27

Tabulka po 18. kole:

  
 

Přehled odložených zápasů:

kolo zápas původní termín nový termín důvod
13. Šaľa – Most 31. 1. -1. 2. 2015 11. 3. 18:00 hod. onemocnění v Mostě
15. Zlín - Slávia Praha    14. - 15. 2. 2015 1. 4.   17:00 hod. onemocnění ve Zlíně

 

19. kolo má za sebou již předehrávku utkání Písek – Veselí (hráno 20. 2.), další utkání se hraje zdůvodu účasti Poruby v evropských pohárech již dnes (Zlín – Poruba) a zbytek kola se odehraje v pátek. Důvodem pro to, že se hraje právě v pátek třináctého, jsou reprezentační srazy v obou zemích, které jsou plánovány již na víkend.

V zápasech jde opravdu o hodně. Jak již upozornila Simča, Michalovcím půjde na Slávii o to, aby se udrželi v čele před dotahujícím Mostem. Eso má v ruce Most, a pokud již neztratí žádný bod, vyhraje díky lepšímu vzájemnému zápasu i celou WHIL. Proto Michalovce nesmí ztrácet a musí doufat ve ztrátu Mostu, na který dnes čeká těžký zápas v Šale. Slávie zase hraje o to, aby udržela před Porubou lepší postavení pro play-off, v posledních zápasech se rozehrála matadorka Jonášová, ale jinak Slávie ztrácí dech. Šanci ukázat, co opravdu umí, má právě tento pátek. Vrcholí i boj o play-off, velkým kandidátem je po vítězství ve Veselí Zlín, zezadu útočí i Olomouc a Veselí se určitě také, i přes problémy s trenéry, ještě nevzdalo.

Ať je tedy toto kolo pro většinu zúčastněných tím šťastným a, ač je hráno v pátek třináctého, nedojde k žádným vážným zraněním.


foto: archív Simony Szarkové, web Baníku Most

úvodní foto: Daniel Šeiner

Ženské soutěže