9.kolo MOL Ligy nabídne pět zápasů a v pátek jednu dohrávku

V 9. kole MOL Ligy je na programu pět zápasů. Jeden zápas byl předehrán již v průběhu prvního kola soutěže. Navíc ale můžeme v pražském Edenu zhlédnout dohrávaný zápas třetího kola.

pátek 3. listopadu v 18:00 hod.: DHC Slavia Praha – ŠŠK Prešov
Dohrávaný zápas 3. kola MOL Ligy je na programu v pátek v pražském Edenu. Utkání bylo odložené z důvodu účasti Slávie v evropském poháru. Slávistky v minulém kole poprvé prohrály (s Iuventou Michalovce) a ztratily tak svoji 100% bilanci. I hostující házenkářky z Prešova v minulém kole se Šaľou, v kterém dominovaly obrany obou týmu, prohrály rozdílem tří branek (16:19). Prešov nemá co ztratit a může se pokusit obrat Slávii o nějaký bod. Na druhou stranu domácí hráčky nebudou chtít dopustit nějaké zaváhání na domácí půdě a jisto jistě půjdou po zisku dvou bodů.

pátek 3. listopadu v 18:00 hod.: Sokol Poruba - Trenčín
Další páteční utkání nám nabídne česko-slovenský duel mezi Porubou a Trenčínem. Porubské házenkářky půjdou do zápasu nabuzené vysokou výhrou z minulého kola a budou chtít před domácím publikem získat první dva body. Trenčín se bude opírat o výkon své brankářky Hanzalíkové. Favoritem jsou domácí hráčky. Ovšem i hráčky Trenčína letos předvedly, že dokážou s favoritem držet krok a být nepříjemné.

sobota 4. listopadu v 17:00 hod.: HC Zlín – Sokol Písek
Prvním sobotním zápasem bude souboj zlínských a píseckých házenkářek. Zlínské ženy v posledním utkání zvítězily nad Trenčínem. Ty písecké naopak prohrály v souboji s Mostem. Nutno říci, že v prvním poločase Sokolky dokázaly mostecké hráčky zaskočit. V tabulce oba týmy od sebe dělí jen jedno místo (9. a 10.), ale Zlín má oproti Písku náskok tří bodů. I v tomto utkání jsou favoritkami domácí házenkářky, které pokud chtějí bojovat o čtvrté postupové místo do českého play-off, tak by neměly zaváhat a získat dva body.

sobota 4. listopadu v 17:30 hod.: Zora Olomouc – Duslo Šaľa
Česko-slovenský duel je na programu i v sobotu. Olomouc ve svém posledním zápase skvěle zabojovala a dokázala v posledních minutách proti Iuventě Michalovce otočit stav utkání a zvítězit. Toto cenné vítězství jistě zdravě „nakoplo“ olomoucké házenkářky, které budou chtít získat skalp i dalšího slovenského soupeře. A tak to hostující Šaľa nebude mít snadné. Hráčky Šaľy v posledním zápase zvítězily. Kdy tým vynikal svou obranou, ale v útoku to nebylo úplně ono. Kdo zvítězí v tomto utkání, je těžké určit, ale zápas by to měl být jistě zajímavý a dramatický. Nechme se překvapit, kdo se bude radovat ze zisku dvou bodů a nebo zda-li nedojde k jejich dělení.

sobota 4. listopadu v 18:00 hod.: DHK Baník Most – Veselí nad Moravou
Mostečtí Černí andělé vyzvou na své palubovce tým z Veselí nad Moravou, které vede trenér Hudák, jenž působil v Mostě. Pro mostecké hráčky to bude poslední ligový zápas podzimní části MOL Ligy, který odehraje na domácí palubovce. Dá se tak předpokládat, že si tento zápas fanoušci nenechají ujít a přijdou v hojném počtu. Baník jako jediný tým v lize ještě neprohrál. Veselské panenky ale ukázaly, že dokážou sehrát vyrovnanou partii i se silnými soupeři a dokázaly (jako první) o body připravit Michalovce. Po zisku skalpu slovenského mistra si budou dělat jistě zálusk na zisk skalpu i mistra českého. Nechme se překvapit, co trenér Veselí na Most připraví za taktiku – v Mostě sice působil, ale tým prošel menší obměnou. Tím, že v Mostě pomýšlí na zisk titulu, tak si nemohou dovolit klopýtnout a tak se od nich nic jiného než výhra nečeká. Jestli se bude jednat o vyrovnanou partii a nebo jednoznačnou záležitost můžeme vidět od šesté hodiny večerní.

sobota 4. listopadu v 18:00 hod.: Bánovce nad Bebravou – Iuventa Michalovce
Posledním zápasem je zápas mezi „obrem a trpaslíkem“. Házenkářky z Bánovců, kterým se jako jediným ještě nepodařilo v lize bodovat, přivítají na své palubovce slovenské mistryně z Iuventy Michalovce. Bánovce mají velmi mladý tým, který teprve sbírá zkušenosti z nejvyšší soutěže. Naopak jejich soupeřky z Michalovců (i přes svůj obměněný kádr) mají zkušeností více než dost. V tomto utkání je tak jasným favoritem právě hostující tým.

PŘEDEHRÁNO - neděle 3. září v 13:15 hod.: ŠŠK Prešov – HK Hodonín [30:23 (17:11)]
Již na začátku sezóny, během prvního kola MOL Ligy, bylo předehrané utkání mezi slovenským týmem z Prešova a českým nováčkem z Hodonína. První poločas skončil za stavu 17:11. Kdy do 15 minuty byl stav utkání vyrovnaný. Pak ale domácí tým začal svému soupeři gólově utíkat. Na začátku druhého poločasu se Hodonín dotáhl na rozdíl tří branek, ale poté Prešov opět gólově odskočil (až na rozdíl deseti branek). Své vedení Prešov uhájil až do konce a vyhrál tak 30:23.

Volný los mají házenkářky:  HK Hodonín.

Pokud můžete, tak neváhejte a vyrazte svůj tým podpořit přímo do haly. Případně svým favoritům držte palce u textových přenosů či u video přenosů.

Zápasy lze sledovat na:
https://www.onlajny.com/hazena
https://www.tvcom.cz/

Zdroj: HNB

Foto: https://www.salahandball.sk/

 

Články sezóny 2017/2018 sponzorují