7. KOLO DOROSTENECKÝCH LIG PŘINESE VELMI ZAJÍMAVÁ UTKÁNÍ

Během víkendu se do své druhé poloviny přehoupla podzimní část 1. dorosteneckých lig. A po prvních 6 kolech, ve kterých týmy naznačily své ambice a odehrály vyrovnaná i jednoznačná utkání, nás čeká kolo sedmé, které nám vzhledem k současnému umístění jednotlivých celků nabídne opravdu zajímavé zápasy!

Už ve středu 18. 10. odehráli své zápasy jak starší, tak mladší dorostenci JIČÍNA a TALENTU PLZEŇ. Všechny 4 týmy měly před utkáním na kontě 3 výhry a 3 prohry, starší dorostenci dokonce i stejný gólový rozdíl. Domácí mladší dorost přesto jednoznačně zvítězil 33 – 24, ve starším dorostu se po mnohem vyrovnanějším utkání radovali hráči Talentu po výsledku 24 – 26.

Ve čtvrtek se utkají ve FRÝDKU-MÍSTKU oba dorostenecké celky s KARVINOU. S rolí favorita přijedou starší dorostenci Karviné, kteří doposud získali 10 z možných 12 bodů a drží tak bronzovou příčku, zatímco Frýdek po zisku 5 bodů nezískal v posledních 3 zápasech ani bod. V mladším dorostu jsou na tom naopak lépe házenkáři domácího Frýdku, kteří mají na svého soupeře náskok 3 bodů a jedinou prohru zaznamenali s lídrem tabulky.

Během víkendu mají hráči volno a 7. kolo pokračuje až o týden později. V sobotu 28. 10. odehrají teoreticky jednoznačné utkání mladší dorostenci DUKLY PRAHA a BANÍKU MOST. Do Prahy totiž zavítá celek nacházející se bez bodu na posledním místě, zatímco domácí vedou tabulku. Hráči Dukly proto nebudou chtít nic jiného než vítězství, zatímco kluci z Mostu se mohou postarat o veliké překvapení.

Druhé sobotní utkání mladšího dorostu už je ale o něčem jiném, velmi důležitý zápas se odehraje v LIBERECI, jenž na své palubovce přivítá ŽĎÁR N. SÁZAVOU. Zatímco domácí jsou se 4 body devátí, jejich soupeř je hned za nimi se 3 body a výhra by se obou týmům hodila jako sůl.

Zápas starších dorostenců Dukly Praha a Velké Bystřice byl přeložen na 2.12. 2017!!! 

Pětici nedělních zápasů otevřou házenkáři LOVOSIC, kteří přivítají jak mladší, tak starší dorost z KOPŘIVNICE. Zatímco domácí tým mladšího dorostu nasbíral již 7 bodů, jejich soupeř na body stále čeká a jen o skóre je předposlední. Starší dorostenci už jsou na tom ale jinak, oba týmy od sebe dělí jen jediný bod a vítěz utkání se může vyhoupnout do klidného středu tabulky. Dvojzápas v Lovosicích bude mimo jiné zajímavý i proto, že se na jednom hřišti představí dosavadní nejlepší střelci svých kategorií – mladší dorostenec Lovosic Jaroslav Trkovský (63) a starší dorostenec Kopřivnic Adam Očkovič (61).

Velmi důležité existenční utkání se v neděli hraje také v OSTRAVĚ, kam přijedou starší dorostenci ŠTÁHLAV. Ostrava zatím uzavírá tabulku ligy, Šťáhlavy po historickém postupu už vybojovali body za remízu a výhru a jsou tak na 10. místě. Kdy jindy mají oba týmy vybojovat první, respektive další 2 body, než právě teď?

Říká se: To nejlepší nakonec a platí to i tady! Mladší a starší dorosty ZUBŘÍ a NOVÉHO VESELÍ se utkají v zápasech, které budou opravdu suverénně největšími šlágry 7. kola. Mladší dorost domácího i hostujícího celku vybojoval shodně 10 bodů, lepší pozici v podobě druhého místa zajišťuje Zubřanům jen lepší skóre. Starší dorost Zubří a Nového Veselí dokonce ještě v dosavadním průběhu neprohrál a s maximálním počtem bodů jsou na tom domácí lépe opět jen díky skóre. Právě tento zápas hodně napoví, kdo se může stát i celkovým vítězem…

Míč je kulatý a stát se může cokoliv, navíc když je na programu řada opravdu velmi zajímavých a zdánlivě vyrovnaných utkání, takže pokud můžete, určitě některý zápas navštivte!

 

Zdroj: HNB

 

Články ročníku 2017/2018 sponzorují