23.kolo MOL Ligy od středy do čtvrtka.

POZOR! 23. kolo MOL Ligy začíná dvěma zápasy již ve středu a ve čtvrtek se odehrají zbývající čtyři zápasy.

Minulý týden probíhala reprezentační pauza. Reprezentantky České republiky bojovaly s Dánkami. V domácím zápase ČR prohrála 21:26, v odvetě v Dánsku české házenkářky prohrály o jedinou branku 20:21. Slovenské reprezentantky se střetly s Itálií. Vyhrály sice oba zápasy, ale výkonem fanoušky příliš nenadchly. V Itálii zvítězily 21:20 a doma vydřely výhru 20:17.

středa 28. března v 17:00 hod.: HC Zlín – Veselí nad Moravou
První zápas 23.kola MOL Ligy bude k vidění ve Zlíně, kam přijedou házenkářky z Veselí nad Moravou. V minulém kole Zlín vysoko prohrál s Pískem (22:32) a se 12 body je na 9.místě. Veselí v minulém kole také prohrálo a to s Mostem (31:33). Ač to dle výsledku vypadá na vyrovnaný zápas, tak opak byl pravdou. Veselí patří momentálně 7.místo v tabulce s 24 body (stejně jako Poruba a Olomouc) a bojuje o místo v českém play-off. V podzimním zápase zvítězily Veselské Panenky nad Zlínem poměrně jasně 32:24. Vzhledem k postavení týmů v tabulce a momentální herní pohody je i v tomto utkání favoritem celek z Veselí.

středa 28. března v 18:00 hod.: HK Hodonín - Duslo Šaľa
Česko-slovenský duel se odehraje v Hodoníně, kam zavítá slovenské Duslo Šaľa. Hodonín je na předposledním 12.místě.V minulém kole prohrál s Prešovem 21:32. Šaľa v posledním zápase také vyšla bodově naprázdno. Na domácí půdě prohrála s Olomoucí 25:28 a patří jí 4.místo (se ztrátou tří bodů na třetí Michalovce). V zápase hraném na podzim si doma Šaľa s Hodonínem poradila celkem snadno a zvítězila 35:26. Ani tato odveta by neměla skončit jinak, než vítězstvím Šaľy.

čtvrtek 29. března v 18:00 hod.: DHC Slavia Praha - DHK Zora Olomouc
Zajímavé utkání bude k vidění v hale v pražském Edenu, kde domácí Slavia Praha hostí DHK Zoru Olomouc. Tento duel slibuje zajímavou a zcela jistě i dramatickou podívanou. Slavie se nachází na 2.místě v tabulce a na svém kontě má 33 bodů. V minulém kole měla volný los a poslední ligový zápas hrála 11. března, s Iuventou Michalovce, v kterém zvítězila 30:27. Což hráčky psychicky jistě posílilo a v tabulce se Slavie posunula právě na druhé místo před Michalovce. Olomouc je na 5.místě a drží zatím třetí postupové místo do českého play-off. V letošním ročníku dokazuje, že může hrát s každým a že silnějšího soupeře dokáže zaskočit a potrápit. V minulém kole to olomoucké hráčky předvedly na půdě Šaľy, kterou porazily o tři branky 28:25. A s touhou něco podobného předvést pojedou olomoucké hráčky jistě i do Prahy. Vždyť v podzimním zápase doma Slávii podlehly o jedinou branku 24:25, když v závěru zápasu stáhly čtyřbrankový náskok Slavie na rozdíl jednoho gólu. Určit favorita tohoto utkání je těžké. Mírně navrch bude mít Slavie, která bude hrát v domácím prostředí, před svými fanoušky. Jak zápas dopadne se nechejme překvapit a přibližně v půl osmé večer budeme vědět, kdo body získal.

čtvrtek 29. března v 18:00 hod.: Sokol Poruba - Sokol Písek
V Ostravě nás čeká souboj dvou Sokolů. Poruba ve své hale hostí Písek. Oba týmy v minulém kole zvítězily. Domácí Poruba vyhrála ve vyrovnaném utkání nad Trenčínem 28:25 a připsala si tak důležité body do tabulky. Momentálně porubský tým drží čtvrté postupové místo do play-off (ale mají odehraný o zápas víc než Olomouc a Veselí). Písek v minulém kole překvapivě snadno a lehce porazil na domácí palubovce Zlín a to 32:22. Podzimní vzájemné utkání ovládla Poruba, která zvítězila 26:20. Pokud Poruba chce do českého play-off, tak si nesmí dovolit jakkoliv zaváhat. Má výhodu domácí prostředí a je favoritem i v tomto jarním utkání.

čtvrtek 29. března v 18:00 hod.: DHK Baník Most - Iuventa Michalovce
Šlágrem tohoto kola je bezesporu česko-slovenské utkání mezi Baníkem Most a Iuventou Michalovce. Tyto dva rivaly od sebe momentálně dělí 5 bodů (avšak Most má o jedno odehrané utkání víc). Tento souboj prvního se třetím slibuje zajímavou podívanou, protože jejich zápasy jsou vždy napínavé a plné emocí. Před reprezentační pauzou zvítězil Most ve Veselí 33:31, když dvacet minut před koncem Most vedl o 12 branek, trenér poslal do hry hráčky z lavičky a Veselí začalo poté náskok stahovat. Ovšem Most si své vítězství ohlídal. Iuventa v minulém kole také zvítězila. Doma si hladce poradila s Bánovci, které porazila 39:26. Podzimní utkání těchto rivalů skončilo vítězně pro hostující Iuventu Michalovce, která doma porazila Baník Most o sedm branek 31:24. Ovšem toto utkání bylo jiné, zvláštní - mostecký tým v tu dobu bojoval o postup do jarní části Poháru EHF a šetřil hráčky A-týmu. Na zápas do Michalovců (jenž se hrál ve středu) tak poslal tým starších dorostenek a dvě hráčky A-týmu (Chmelařovou a Bezpalcovou). Proto bude toto jarní měření sil o to víc zajímavější. Mostečtí Černí Andělé budou zcela jistě spoléhat i na své fanoušky, kteří vytvoří báječnou atmosféru a věří, že i přes netypický herní den si jich do haly najde cestu dost. Tento zápas je pro oba celky prestižní. V Mostě se o něm hovoří jako o jednom vrcholu jarní  sezóny. A pokud Most zvítězí, může si pojistit první příčku v MOL Lize.


čtvrtek 29. března v 18:00 hod.: ŠŠK Prešov – Trenčín
Posledním utkáním 23.kola je slovenský souboj mezi Prešovem a Trenčínem. V minulém kole si Prešov hladce poradil s Hodonínem, když zvítězil 32:21. Trenčín potrápil v posledním zápase Porubu, s kterou dlouho držel krok, ale nakonec hráčky Trenčína prohrály rozdílem tří branek 25:28. Podzimní utkání těchto dvou celků bylo poměrně vyrovnané, ale nakonec v něm zvítězily prešovské házenkářky 28:26. V tomto utkání je favoritem tým Prešova, který bude chtít doma bodovat naplno.

Volný los mají házenkářky:  Bánovce nad Bebravou

Pokud můžete, tak neváhejte a vyrazte svůj tým podpořit přímo do haly. Případně svým favoritům držte palce u textových přenosů či u video přenosů.

Zápasy lze sledovat na:
https://www.onlajny.com/hazena
https://www.tvcom.cz/

Zdroj: HNB

Foto: https://www.iuventa-zhk.chemkostavarena.sk/

Články ročníku 2017/2018 sponzorují