21.kolo MOL Ligy od pátku do neděle a šlágr kola uvidíme v neděli v pražském Edenu.

21. kolo MOL Ligy odstartuje v pátek zápasem Bánovců s Veselím, tři zápasy nás čekají v sobotu a v neděli jsou na programu dvě utkání - jedním z nich je šlágr kola, kdy Slávie doma přivítá Iuventu Michalovce.

pátek 9. března v 18:00 hod.: Bánovce nad Bebravou – Veselí nad Moravou
První zápas 21. kola MOL Ligy bude k vidění v Bánovcích. Domácí házenkářky se utkají s házenkářkami z Veselí nad Moravou. Bánovce na jaře získali 7 bodů (na podzim 0 bodů) a ukazují tak svoji zlepšující se formu. V minulém kole tým  poměrně přesvědčivě zvítězil nad Pískem (33:28). Veselí nad Moravou hostilo v minulém kole pražskou Slávii. V dramatickém utkání, ve kterém se vedení střídalo a po 60-ti odehraných minutách Slávie vedla 23:22 si tým Veselských panenek vystřelil remízu 23:23, když proměnil nařízený devítimetrový hod. V podzimním utkání si Veselí s Bánovci hladce poradilo a zvítězilo 32:20. I v tomto utkání jsou Veselské panenky favoritkami utkání, ale je třeba brát v potaz i zlepšující se formu Bánovců.

sobota 10. března v 18:00 hod.: Sokol Poruba - HK Hodonín
V sobotním utkání hostí Sokol Poruba házenkářky z HK Hodonín. Domácí Poruba v minulém kole zaváhala a prohrála s Prešovem 21:18. Tím si tým poměrně zkomplikoval souboj o čtvrté postupové místo do českého play-off (na Veselí sice ztrácí 1 bod, ale Veselí má o zápas méně). Hodonín v posledním zápase vybojoval remízu proti Zlínu. Zlín sice v utkání vedl až o osm branek, ale Hodonín se skvěle vrátil do utkání, které poté krásně zdramatizoval. Podzimní utkání vyznělo zcela jednoznačně pro porubský tým, který v něm dominoval a Hodonín přestřílel rozdílem třídy 39:16. Poruba je v tomto utkání favoritem a nic jiného než zisk dvou bodů si tým nepřipouští.

sobota 10. března v 18:00 hod.: DHK Baník Most - Sokol Písek
Černí andělé hostí v mostecké hale házenkářky ze Sokola Písek. Mostecký tým v minulém kole cestoval do Trenčína. Baník se musel obejít bez svých dorostenek (ty se vrátily z MS v Kataru) a bez nemocné Janouškové a Zachové. Tři brankářky a devět hráček do pole pohodlně zvítězily 32:24 a celou dobu měly utkání pod kontrolou. Písek doma prohrál s Bánovci, když od samého začátku utkání prohrával a v tabulce se propadl na 12. místo. Podzimní zápas hraný v Písku vyhrál Most o pět branek 29:24 (ačkoliv Písek hlavně v prvním poločase byl rovnocenným soupeřem). Mostečtí Černí andělé budou chtít před domácím publikem ovládnout zápas hned od samého začátku a dovést ho pohodlně do vítězného konce, aby dva body zůstaly na domácí půdě.

sobota 10. března v 18:00 hod.: ŠŠK Prešov - Duslo Šaľa
Slovenský souboj osmého se čtvrtým bude k vidění v Prešově. Prešovský tým vyzve na souboj Duslo Šaľa. V minulém kole Prešov zvítězil nad Porubou 21:18. Šaľa měla minulé kolo volný los a v posledním zápase (19.kolo) remizovala 24:24 právě s Porubou. Podzimní zápas Šaľy s Prešovem skončil netradičním výsledkem 19:16, kdy v zápase dominovaly obrany a nepadalo tak příliš branek. V dnešním zápase je favoritem Šaľa, která v případě své výhry a zaváhání Michalovců bude právě na Michalovce ztrácet jen jeden bod v tabulce.

neděle 11. března v 17:00 hod.: DHC Slavia Praha - Iuventa Michalovce
Česko-slovenský duel a šlágr 21. kola bude k vidění v pražském Edenu. Slavie Praha hostí slovenskou Iuventu Michalovce. Slavia v minulém kole po základní hrací době remizovala s Veselím. Na tuto smolnou remízu bude chtít tým jistě rychle zapomenout. Michalovce v minulém kole nejtěsnějším možným rozdílem (29:28) vyhráli doma nad Olomoucí. Postavení v tabulce hovoří jasně: Slavia na 2.místě s 31 body a Michalovce na 3.místě s 30 body. V podzimním utkání zvítězily hráčky Iuventy nad Slávií 33:28, když Slavie v tomto utkání propadla až v posledních 10-12 minutách. Na domácí palubovce bude chtít Slavie předvést svůj maximální výkon a jistě udělá vše proto, aby Iuventě oplatila podzimní prohru. Tento zápas by měl přinést kvalitní házenou a velmi zajímavou podívanou. Bude zajímavé sledovat, kdo se bude radovat nakonec z výhry a ze zisku bodů. Pokud zvítězí hostující Iuventa, tak přeskočí v tabulce právě Slavii. Pokud Slavie, tak si upevní své druhé místo. Jak šlágr kola dopadne zjistíme v neděli kolem půl sedmé večerní.


neděle 11. března v 17:00 hod.: HC Zlín – Trenčín
Česko-slovenský souboj bude k vidění i ve Zlíně. Zlínské házenkářky se utkají s Trenčínem. V minulém kole Zlín smolně remizoval.  Přesto, že celé utkání zlínské hráčky vedly, tak nedovedly zápas do vítězného konce a v posledních vteřinách zápasu dovolily Hodonínu utkání zremizovat. Trenčín si neporadil s Mostem a prohrál (i když v druhém poločase předvedl sympatický výkon). Podzimní zápas těchto dvou aktéru dopadl lépe pro Zlín, který zvítězil 35:32. Jaké bude jarní utkání je těžké odhadnout, ale přesto jsou mírnými favoritkami zlínské hráčky, které budou mít výhodu domácího prostředí.


Volný los mají házenkářky:  DHK Zora Olomouc

Pokud můžete, tak neváhejte a vyrazte svůj tým podpořit přímo do haly. Případně svým favoritům držte palce u textových přenosů či u video přenosů.

Zápasy lze sledovat na:
https://www.onlajny.com/hazena
https://www.tvcom.cz/

Zdroj: HNB

Foto: www.iuventa-zhk.chemkostavarena.sk

Články rožníku 2017/2018 sponzorují