2. ročník mezinárodního turnaje Vršovice Handball Cup je minulostí

Ve dnech 5. - 7. 9. 2014 se v pražských Vršovicích konal 2. ročník mezinárodního mládežnického turnaje Vršovice Handball Cup. Turnaje se tentokráte zúčastnilo celkem 30 týmů starších a mladších žaček ze Slovenska a České republiky.

 

Počasí turnaji stejně jako v prvním ročníku přálo, nálada byla výborná, ale i přes tyto velká pozitiva byl víkend hodně náročný jak pro pořadatele a rozhodčí, tak pro samotné hráčky a trenéry týmů. Bojovalo se na 3 hřištích (hala Heroldovy Sady, hřiště Slavie a hřiště Lokomotivy Vršovice). Na turnaji bylo odehrálo 135 utkání, což je celkem 3252 hracích minut. Účastníci turnaje měli dokonce možnost vidět hned dva sedmimetrové rozstřely (zápas o 13. místo mladších žákyň TJ Sokol Praha Vršovice s I. HC Wendy Mělník a také semifinále starších žákyň HK Veselí nad Moravou proti SKH Velká nad Veličkou).

 

Tak jako v minulém ročníku nastaly i teď chvíle, kdy něco zaskřípalo. Přišlo i pár situací kdy po prohraném zápase tekly slzy proudem, bohužel se plakalo i kvůli zranění a muselo se do nemocnice, nicméně tohle vše převažovaly chvíle, kdy se všichni zúčastnění smáli a užívali si radosti z krásného sportu jakým házená bezesporu je. Všechny hráčky od těch nejmenších až po ty už velké slečny dávaly do zápasů veškerou sílu, nadšení a chuť po vítězství. Trenéři své svěřenkyně motivovaly jak nejvíce to šlo. Občas se stalo i to, že trenéři neustáli rozhodnutí rozhodčích, výkony svých hráček nebo třeba komentáře trenérů týmu soupeře. Nic ale nebylo tak horké jak zprvu vypadalo, a vše nakonec skončilo smírem a smíchem všech aktérů.

 

"Zlatým hřebem" turnaje bylo finále, které se stejně jako v loňském ročníku odehrálo v pražském Edenu, tedy házenkářské hale Slavie Praha. Po úvodních melodiích hymen obou států a po slavnostním nástupu, což bylo pro hráčky skvělým zážitkem , se střetly v kategorii mladších žaček finalistky minulého ročníku. Netrpělivě se čekalo zda mladší žačky Slavie Praha na domácí palubovce pozvednou pohár pro vítěze nebo zda vyhraje nováček turnaje slovenský tým ŠG DAC Dunajská Streda. V kategorii starších žaček to pak byl znovu mezinárodní zápas mezi SKH Velká nad Veličkou a loňským slovenským finalistou ŠK TALENT Dunajská Streda.

 

 

Pomyslnou perličkou na dortu nakonec bylo, že oba loňští finalisté to tentokráte dotáhli k titulu vítěze turnaje, k čemuž oběma týmům ještě jednou za celý pořadatelský tým gratulujeme! :) Po odehrání obou finálových zápasů začalo předávání medailí, na které se všechny hráčky včetně trenérů týmů moc těšili. Dekorování vítězů a vlastně všech zúčastněných týmů se zhostily vedoucí jednotlivých hracích hřišť.

  • Za hřiště Slavie Praha dekorování moderoval trenér, rozhodčí a hlavně ředitel turnaje Jirka Blanický.

  • Za halu Heroldovy sady se předávání medailí zhostila technická vedoucí Vršovic Marcela Ferusová, která se nemalou měrou také podílela na celé přípravě a organizaci turnaje.

  • Hřiště Lokomotivy Vršovice v dekorování vítězů zastupovala autorka házenkářské platformy HNB – Házet Nás Baví Hanka Kaczkowská, která letos převzala za celý projekt HNB ocenění od ČSH za přínos házenkářskému hnutí „CZECH HANDBALL MADE“ a je také správkyní reprezentační facebookové stránky Czech Handball Team a tak vlastně na turnaji zastupovala i ČSH.

Závěrečné slovo už teď patří jen řediteli turnaje „Rád bych ještě jednou poděkoval všem, co se na organizaci podíleli. V první řadě Magistrátu Hl.m. Prahy a městské části Praha 10 za finanční podporu. Dále pak oddílu TJ Sokol Praha Vršovice, pod jehož hlavičkou se turnaj pořádal a také ho podpořil. Velké díky patří také partnerů turnaje a to jmenovitě ZŠ Slovenská a Obchodní akademie Heroldovy Sady (ubytování), restaurace Stará kotelna, RaJ restaurant, Pizzeria Padova (vše stravování), kapela Promile (hudba na rautu), oddílům Lokomotiva Vršovice a DHC Slavia Praha (hrací plochy), HANDBALLESHOP.EU, který věnoval ve spolupráci s firmou SELECT ceny do turnaje a projektu HÁZET NÁS BAVÍ, který je již druhý ročník náším mediálním partnerem. 

Mé veliké osobní poděkování pak patří Marcele Ferusové, která pomáhala s turnajem nejen jako vedoucí hřiště, ale především s přípravami. Poděkování patří také Hance Kaczkowské, která jako vedoucí hřiště na Lokotce odvedla velmi dobrou práci a také se podílela na propagaci turnaje a správě FB stránek. Bez pomoci výše jmenovaných bych to určitě nezvládl. Další velké díky patří všem rozhodčím, kteří to měli letos díky jejich malému počtu obzvláště náročné a mají můj velký obdiv. Rád bych také poděkoval všem zapisovatelkám a zapisovatelům, rodičům a všem co s turnajem nějak pomohli. V neposlední řadě patří veliké díky Bobovi Grimovi a Kačce Oravcové, kterým vděčíme za moc hezké fotky. Doufám, že i přes některé nedostatky převažují u Vás účastníků turnaje, ty příjemnější zážitky a budu moc rád, když se všichni k nám do Vršovic za rok vrátíte,“ řekl za celý realizační tým ředitel turnaje Jirka Blanický.

 

Děti a mládež

Představujeme RHC Karviná

Dalším klubem, kde se nachází jedno ze sedmnácti českých Regionálních házenkářských center je Karviná. Pojďme si toto RHC, které je zaměřeno na...

Představujeme RHC HK FCC Město Lovosice

Dalším házenkářským centrem, které vám na webu HNB představujeme je RHC HK FCC Město Lovosice, to jako šéftrenérka vede Andrea Řezníčková, která vám...

Představujeme RHC Olomouckého kraje

Dalšími kluby, kde skvěle pracují ve společném Regionálním házenkářském centru Olomouckého kraje jsou Házená Velká Bystřice a DHC Zora...

Představujeme RHC Nové Veselí

Dalším klubem, kde skvěle pracuje jedno ze sedmnácti českých Regionálních házenkářských center je TJ Sokol Nové Veselí. Historie tohoto házenkářského...

Představujeme RHC Sokol Poruba

Český svaz házené disponuje sedmnácti Regionálními házenkářskými centry, která si bezesporu zaslouží hlubší představení. Postupně vám tedy budeme...