19.kolo MOL Ligy se odehraje od pátku do neděle.

V pátek 23.února začíná19.kolo MOL Ligy. K vidění bude slovenské derby mezi Bánovci a Trenčínem. V sobotu nás čekají tři zápasy a kolo se uzavře v neděli posledními dvěma zápasy.

pátek 23. února v 18:00 hod.: Bánovce nad Bebravou – AS Trenčín
Slovenské derby nám nabídne první zápas 19.kola MOL Ligy. Do Bánovců zavítají házenkářky ze sousedního Trenčína. Toto utkání bude z pohledu obou týmů velice zajímavé. Domácí Bánovce sice v minulém kole dokázali v posledních vteřinách zápasu zremizovat utkání s Hodonínem a získat tak jeden bod, ale v tabulce jsou stále na posledním 13. místě. Trenčín v minulém kole prohrál se Slávií (předehrávaný zápas) a klesl o jednu příčku v tabulce. Nyní je na 12.místě s náskokem jednoho bodu před svým rivalem z Bánovců. Z hlediska slovenského play-off (postupují čtyři z pěti slovenských týmů) bude tento zápas klíčový. Kdo získá dva body, tak s největší pravděpodobností postoupí i do slovenského play-off. V na podzim hraném zápase se z výhry 33:30 radovaly házenkářky Trenčína. Který z týmů se bude radovat v pátek je otázkou a odpověď na ni zjistíme v páteční podvečer.


sobota 24. února v 16:00 hod.: DHK Baník Most - HK Hodonín
Netradičně, od 16:00, se na domácí palubovce v Mostě představí domácí Černí andělé. Ti přivítají nováčka soutěže HK Hodonín. Jasným favoritem je domácí tým, který se díky výhře (nad Prešovem) v minulém kole dostal opět do čela tabulky. Hodonín se díky zisku jednoho bodu za remízu s Bánovci posunul v tabulce o jednu příčku - na 11. místo. Body z podzimního zápasu braly mostecké házenkářky, které dokázaly v Hodoníně zvítězit 35:29. Kuriozitou tohoto zápasu bylo, že 17 branek proti Mostu vstřelila hodonínská Annamaria Patrnčiaková. Ta se nachází v čele střelkyň MOL Ligy (139 branek). Nechme se překvapit, jak si s ní poradí mostecká obrana tentokrát. Most se po skončení jarní části Poháru EHF může již plně koncentrovat na ligu a žádné zaváhání v tomto zápase nebude chtít připustit.

sobota 24. února v 17:30 hod.: Zora Olomouc - Veselí nad Moravou
Zajímavý zápas nás čeká v Olomouci, kde se představí hráčky z Veselí nad Moravou. Oba celky se nachází na postupových příčkách do českého play-off. Olomouc je nyní jako třetí postupující a Veselí jako čtvrtý (má o zápas méně). V minulém kole Olomouc zvítězila nad Pískem a Veselí mělo volný los. V podzimní zápase se ze dvou bodů radovaly hráčky z Veselí nad Moravou, které tehdy dokázaly Olomouc porazit 32:28. I tento zápas slibuje zajímavou podívanou a (snad) i atraktivní házenou. Veselí se může v případě výhry posunout v tabulce právě před Olomouc. Jak tento zápas dopadne a zdali se nebudou body dělit, zjistíme v sobotu kolem sedmé hodiny večerní.

sobota 24. února v 18:00 hod.: Sokol Poruba - Duslo Šaľa
Posledním sobotním zápasem je česko-slovenský duel mezi Porubou a Šaľou. Poruba se opět představí na domácí palubovce. V minulém kole doma zdolala celek ze Zlína a připsala si tak dva důležité body. V tabulce je na 7.místě a z hlediska českého play-off je nyní na pátém (nepostupovém) místě. To Šaľa má důvod k radosti. V minulém kole zcela jasně porazila své slovenské rivalky z Iuventa Michalovce a utnula tak jejich desetikolovou neporazitelnost. Šaľa se nachází na 4.místě a v případě výhry se může bodově dotáhnout na třetí Slávii (ta však hraje v neděli). Podzimní zápas poměrně jednoznačně vyhrály hostující hráčky ze Šaľy, když Porubu porazily o sedm branek 26:19. V tomto utkání jsou favoritkami hostují házenkářky, ale věřme, že Poruba se na domácí půdě nedá lehce a bude bojovat.

neděle 25. února v 16:00 hod.: HC Zlín - ŠŠK Prešov
Předposlední zápas kola se odehraje ve Zlíně, kam zavítá celek z Prešova. Ač se jedná o tabulkové sousedy - Prešov na 8.místě a Zlín na 9.místě, tak bodově je mezi oběma celky značná propast. Prešov má na svém kontě 17 bodů a Zlín pouze bodů 8. V minulém kole oba týmy prohrály. Zlín padl na půdě Poruby a Prešov doma prohrál s Mostem (i když své soupeřky dokázal zaskočit a první poločas vyhrát). V podzimním zápase to byly házenkářky z Prešova, které se mohly radovat ze dvou bodů, protože porazily Zlín rozdílem tří branek 24:21. I v tomto česko-slovenském duelu jsou favoritkami slovenské házenkářky z Prešova.

neděle 25. února v 18:30 hod.: DHC Slavia Praha – Sokol Písek
Poslední zápas 19.kola MOL Ligy je na programu v pražském Edenu. Domácí Slávie hostí Sokol Písek. Zápasy mezi těmito celky mají vždy zvláštní náboj. Důvod je prostý: Oba celky mají ve svém hráčském kádru hráčky, které hrály v jednom či druhém týmu  a teď nastupují "na té druhé straně". V minulém kolem Slávie zvítězila (předehrávka s Trenčínem) a Písek doma prohrál s Olomoucí. Slávie se nyní nachází na 3.místě (o skóre za Iuventou a bod za Mostem), kdežto Písek je na 10.místě (o skóre před Hodonínem). V podzimním zápase hraném v Obloukové hale v Písku zvítězily slávistky 28:21. Zcela jasnými favoritkami tohoto utkání jsou domácí házenkářky, které doma nepřipustí nějaké zaváhání a budou chtít získat oba body.


Volný los mají házenkářky:  Iuventa Michalovce

Pokud můžete, tak neváhejte a vyrazte svůj tým podpořit přímo do haly. Případně svým favoritům držte palce u textových přenosů či u video přenosů.

Zápasy lze sledovat na:
https://www.onlajny.com/hazena
https://www.tvcom.cz/

Zdroj: HNB

Foto: https://www.astrencin.sk/hadzana/