17.kolo MOL Ligy začíná ve středu a končí v neděli

17.kolo MOL Ligy začíná opět středeční předehrávkou. Ta nám nabídne šlágr kola mezi Mostem a Porubou. Na zápas Michalovců s Veselím se můžeme těšit v pátek. Tři utkání jsou na programu v sobotu a kolo v neděli uzavře zápas Slávie s Hodonínem.

středa 7. února v 18:00 hod.: DHK Baník Most – Sokol Poruba
Jak bývá posledních pár týdnů zvykem, tak středeční předehrávka patří Mostu. Tentokrát ve své domácí hale Černí andělé přivítají Sokol Poruba. Toto utkání můžeme nazvat šlágrem kola. Ačkoliv Poruba ztrácí na Most 7 bodů a je na šestém místě (Most na třetím), tak  jejich vzájemné zápasy mají vždy zajímavý náboj. V podzimním utkání, které se hrálo v Porubě, došlo k dělbě bodů za remízu 19:19. V minulém kole oba týmy vyhrály. Most porazil Zlín a Poruba si poradila s Bánovci. Oba celky budou chtít zcela jistě zvítězit a získat body. Jak zápas dopadne lze ale těžko odhadnout. Je otázkou, jak na tom mostecký tým bude s marodkou, která jej trápí. Zraněná Jeřábková, Borovská, Šípová. A v jakém stavu budou nemocné hráčky Maňáková, Chmelařová, Szarková, Kovářová. Dále je otázkou, zda na středeční termín bude mít i Poruba k dispozici všechny hráčky, nebo zda si některé budou plnit své pracovní/studijní povinnosti.


pátek 9. února v 17:30 hod.: Iuventa Michalovce - Veselí nad Moravou
Jediný páteční zápas je na programu v Michalovcích, v Chemkostav aréně. Domácí Iuventa změří své síly s Veselím nad Moravou. Zatímco Iuventa v minulém kole hladce zvítězila nad Pískem 41:20, tak Veselí muselo skousnout v Šaľe hořkost porážky (29:35), kterou utrpělo po šesti vyhraných zápasech.  Podzimní vzájemný zápas skončil vítězně pro Veselské panenky, které porazily Iuventu 29:27 a uštědřily jí tak první prohru v MOL Lize. Hráčky Iuventy jsou doma silné a neprohrávají (letos prohrály 2x na hřišti soupeře). Domácí házenkářky jsou tak favoritkami pátečního utkání. Nechme se překvapit s jakou taktikou na Slovensko pojedou hráčky Veselí a zda nezopakují překvapení v podobě (nějakého) bodového zisku.

sobota 10. února v 15:00 hod.: HC Zlín - Duslo Šaľa
Sobotní zápasy odstartuje česko-slovenský duel mezi Zlínem a Šaľou. Zlínu se v letošním ročníku MOL Ligy stále nějak nedaří. Na svém kontě má jen 4 výhry a 11 proher. V minulém kole si připsal prohru s Mostem a je na 9. místě. Šaľa je na tom naopak. V minulém zápase porazila Veselí. Má 11 výher a 4 prohry, v tabulce jí patří 4. místo. Podzimní zápas poměrně jasně ovládla Šaľa, která nad Zlínem zvítězila 28:21. V pohodě hrající hráčky Šaľy jsou tedy favoritkami tohoto utkání. Domácí hráčky Zlína mohou jen překvapit. Například tím, že akce a signály, které se jim daří na tréninku převedou i do zápasu a tím tak zaskočí své soupeřky.

sobota 10. února v 17:30 hod.: Zora Olomouc - Trenčín
V sobotním pozdním odpoledni nás čeká další česko-slovenský duel. Tentokrát domácí Zora Olomouc vyzve Trenčín. V minulém kole Olomouc jednoznačně zvítězila nad Hodonínem 38:20. Trenčín měl sice volný los, ale odehrál předehrávku 18.kola se Slávii, v které prohrál 21:40. Z podzimního vzájemného zápasu se radovaly olomoucké hráčky. Nejtěsnějším možným rozdílem (27:26) porazily Trenčín a dva body tak putovaly do Čech. I v tomto utkání je favoritem domácí tým, který pokud si chce udržet dosah na čtvrté postupové místo do českého play-off, tak musí zvítězit a získat dva body. Zda Trenčín dokázal soupeřky něčím zaskočit či překvapit se dozvíme kolem 19 hodiny.

sobota 10. února v 18:00 hod.: Bánovce nad Bebravou - ŠŠK Prešov
Poslední sobotní zápas je na programu v Bánovcích. Domácí tým hostí své slovenské soupeřky z Prešova. Oba celky v minulém kole prohrály. Bánovce padli s Porubou (22:28) a Prešov podlehl Slávii (19:24). Z tábora domácích hráček zní, že chtějí urvat další bod/body do tabulky. Podzimní zápas ale ovládly hráčky Prešova, které zvítězily poměrně přesvědčivě 38:25. Hostující tým je favoritem tohoto utkání a jak už bylo několikrát zmíněno - pokud chce tým uspět, musí si dát hlavně pozor na Klaudii Michnovou, která Bánovce střelecky táhne. Jak utkání nakonec dopadne se dozvíme večer po půl osmé.

neděle 11. února v 17:00 hod.: DHC Slavia Praha – HK Hodonín
Poslední zápas 17.kola MOL Ligy je na programu v neděli, v hale v pražském Edenu. Domácí Slávie Praha přivítá na své palubovce tým z Hodonína. Zatímco Hodonín v minulém kole vysoko prohrál s Olomoucí, tak hráčky Slávie se radovaly hned ze dvou výher. Kdy nejdříve v sobotu porazily Prešov a následně pak v neděli zvítězily nad Trenčínem. V podzimním zápase Hodonín se Slávií prohrál o osm branek 20:28. Domácí hráčky jsou tak jasným favoritem utkání a nic jiného než zisk dvou bodů se nepředpokládá. Navíc slávistky se opět mohou spolehnout i na svou "staro-novou" posilu Hanku Kvášovou (Kutlvašrovou).


Volný los mají házenkářky: Sokol Písek

Pokud můžete, tak neváhejte a vyrazte svůj tým podpořit přímo do haly. Případně svým favoritům držte palce u textových přenosů či u video přenosů.

Zápasy lze sledovat na:
https://www.onlajny.com/hazena
https://www.tvcom.cz/

Zdroj: HNB

Foto: https://www.hazenaporuba.cz/