17. jarní kolo pošle proti sobě prvního s druhým!

Právě nedělní zápas mezi Chodovem a Tatranem Litovel je bezpochyby největším trhákem tohoto kola. Na palubovku druhého týmu dorazí suverénní vládce tabulky a právě na domácím celku bude pokusit se po dvou zaváháních vrátit do možného boje o nejvyšší příčku. Prohra Chodova s B-týmem Jičína a poté i v Bystřici pod Hostýnem umožnila totiž Tatranu dostat se do trháku a nyní vede tabulku už o 4 body, navíc s jedním zápasem k dobru! První vzájemný duel těchto celků ovládl Litovel poměrem 30:26, Chodov má tedy šanci krom navrácení sebevědomí a přiblížení se k prvnímu místu i na odplatu!

VS.

Jedním z týmu, který dokázal využít zaváhání Chodova, je již zmiňovaná HK Bystřice pod Hostýnem, která se nyní nachází na 4. místě se ztrátou jediného bodu na druhé místo. Poslední vítězný zápas nad Velkou Bystřicí vedl neskutečným výkonem Jiří Tiller, jenž nasázel soupeři z celkových 28 rovnou 17 gólu a se 105 přesnými zásahy vévodí celé prvoligové tabulce střelců. A jak on, tak celý tým musí pomýšlet na výhru i teď, neboť do Bystřice přijede poslední tým tabulky, Dvůr Králové. Jediná výhra nad Zlínem z úvodu sezóny a remíza z Velké Bystřice zatím stačili na jediné 3 body v tabulce a tým z Královehradeckého kraje tak může jen a jen překvapit. Ztraceno dopředu rozhodně ale nic být nemusí, vždyť první zápas skončil vítězstvím Bystřice jen o 2 góly.

Teoreticky jasný favorit by měl být znám i ve třetím nedělním zápase, na palubovku Jičína přijede odehrát zápas Sokol Vršovice. Aneb na palubovku pátého přijede osmý. Ačkoliv se to podle umístění nemusí zdát jako jasná záležitost a ani sedmibodový rozdíl není nic úplně závratného, aktuální forma mluví jinak. Vršovice čekají na první jarní body doteď, B-tým Jičína jich nasbíral 6 z 8. Na domácí půdě navíc prohrál jedinkrát, v prvním kole. Na druhou stranu, první střetnutí dopadlo lépe pro Vršovice, vítězstvím 24:22!

Naší pozvánku ukončíme utkáním, které se hraje nejdříve. Jediné sobotní utkání uvidíme ve Zlíně, kam přijede Náchod. S rolí favorita přijedou hosté, pro které mluví lepší umístění v tabulce i výborná jarní forma, stejná jako u Jičína – 6 bodů z možných 8. Ve skvělé formě se nachází i nejlepší střelec týmu, Jan Hrachový, jenž za poslední 3 zápasy nastřílel do sítě soupeřů 28 gólů. Předposlední Zlínu nyní ale pomohly zápasy s posledním a třetím od konce, neboť oba vyhrál a mohl tak posílit morálku. A že by to mohl být zajímavý zápas potvrzuje opět výsledek z prvního klání, vítězství slavili hráči Náchoda, ale jen o jednu branku.

Volný los tentokráte dostaly týmy Legata Hustopeče a Velká Bystřice.

17. kolo 1. ligy mužů:

  • sobota 7. 4. 2018, 15:00 - HC Zlín : Náchod
  • neděle 8. 4. 2018, 11:00 – Bystřice p. H. : Dvůr Králové
  • neděle 8. 4. 2018, 16:30 – Chodov : Tatran Litovel
  • neděle 8. 4. 2018, 17:00 – Jičín B : Sokol Vršovice
Zdroj: HNB
Foto: Tatran Litovel, TJ Chodov 
 
 
Článka ročníku 2017/2018 sponzorují