16.kolo MOL Ligy začíná ve středu, končí v sobotu a v neděli nabídne ještě předehrávku 18.kola

16.kolo MOL Ligy začne středeční předehrávkou mezi Zlínem a Mostem. Zbývajících pět utkání bude odehráno v sobotu. A v neděli bude v Trenčíně na programu předehrávka 18.kola, kdy domácí Trenčín vyzve pražskou Slávii.

středa 31. ledna v 18:00 hod.: HC Zlín – DHK Baník Most
Středeční předehrávka je na programu ve Zlíně. Domácí házenkářky vyzvou mostecké Černé anděly. Zlínské házenkářky jsou s osmi body na 9.místě. V posledním zápase Zlín ztratil body a prohrál na půdě posledních Bánovců. Což vzhledem k tomu, že kolo předtím zlínské hráčky trápily pražskou Slávii je bráno jako zklamání. Mostecké hráčky v minulém kole nejtěsnějším možným výsledkem zvítězily nad Šaľou a posunuly se na 2.místo. Favoritkami utkání jsou hostující hráčky, které v podzimním utkání Zlín jasně přehrály 35:22. Nechme se překvapit s jakou taktikou Zlín na domácí palubovce vstoupí do utkání a jak se Most vypořádá s dalším utkáním v krátké době (Most o víkendu cestoval do Rumunska k Poháru EHF).

sobota 3. února v 15:00 hod.: Duslo Šaľa - Veselí nad Moravou
Souboj pátého se čtvrtým se odehraje v sobotu odpoledne v Šaľe. Domácí hráčky v minulém kole prohrály s Mostem a díky tomu, že Veselí si snadno poradilo s Pískem, tak v tabulce právě Veselí přeskočilo Šaľu. Dnešní soupeře od sebe dělí pouhý jeden bod. Podzimní zápas skončil vítězně pro hráčky ze Šaľy, které zvítězily o jednu branku 23:22. I v tomto jarním zápase předpokládáme vyrovnanou partii, v které budou rozhodovat maličkosti. Toto utkání by mělo být příslibem zajímavé podívané. Kdo se bude radovat ze zisku bodů se dozvíme v sobotu v pozdním odpoledni.

sobota 3. února v 15:00 hod.: Sokol Písek - Iuventa Michalovce
V sobotu odpoledne vypukne v Obloukové hale česko-slovenský duel. Domácí Sokol Písek nastoupí proti svým slovenským soupeřkám z Iuventy Michalovce. V minulém utkání Písek vysoko prohrál s Veselím nad Moravou a Iuventa naopak vysoko zvítězila nad Trenčínem. Již pohled na umístění v tabulce (Písek 10.místo, Iuventa 1.místo) dává jasně najevo, že favoritem utkání je slovenská Iuventa. V podzimním utkání brala dva body Iuventa, která Písek porazila o šest branek 33:27. Ač je favorit poměrně jasný, tak domácí Písek zcela jistě nebude chtít dát svou kůži lacino a bude se snažit favoritkám vzdorovat. Jak moc se to domácím podařilo se dozvíme v sobotu po konci utkání, cca v půl páté odpoledne.


sobota 3. února v 16:00 hod.: ŠŠK Prešov - DHC Slavia Praha
Slovensko-český duel se odehraje v Prešově. Na Slovensko zavítá pražská Slávie. Prešov v minulém utkání prohrál s Olomoucí (13:20), kdy zejména v druhém poločase vypadl ze střelecké formy a dokázal vstřelit jen pět branek. Toto své zaváhání budou chtít před domácím publikem odčinit. I pražská Slávie se bude chtít oklepat z prohry, když v minulém kolem prohrála 17:19 s Porubou. Navíc Slávie má svým protihráčkám co oplácet. V podzimním utkání to byl právě Prešov, který za výhru 25:21 vyloupil halu v pražském Edenu a odvezl si dva body. Mírným favoritem jsou asi hostující hráčky, ale i toto utkání by mělo slibovat zajímavou házenou, která bude zajímavá až do samotného konce zápasu.

sobota 3. února v 16:00 hod.: HK Hodonín - Zora Olomouc
Hodonín ve své domácí hale přivítá Zoru Olomouc. V minulém kolo měl celek z Hodonína volno. Hráčky Olomouce zvítězily nad Prešov a v tabulce jsou na 7.místě (o skóre za Porubou). V podzimním utkání Olomouc zvítězila nad Hodonínem o tři branky (24:21). I v jarní části jsou olomoucké házenkářky favoritkami soutěže a pokud chtějí bojovat o čtvrté postupové místo do českého play-off, tak musí naplno v Hodoníně bodovat.

sobota 3. února v 18:00 hod.: Sokol Poruba – Bánovce nad Bebravou
Posledním sobotním utkáním je zápas mezi Porubou a Bánovci nad Bebravou. Poruba dokázala v minulém zápase zvítězit. Když v dramatické koncovce nakonec o dvě branky přestřílela pražskou Slávii a za vítězství 19:17 si připsala dva body. Poruba je nyní v tabulce na 6.místě a je zatím na čtvrtém postupovém místě do českého play-off. Bánovce v minulém kolem překvapivě udolali Zlín (a to hlavně díky Klaudii  Michnové, které nastřílela 15 gólů z 26 vstřelených) a poprvé v letošním ročníku dokázali zvítězit. Avšak stále jsou se dvěma body na samém chvostu tabulky. V podzimním utkání Bánovce prohráli s Porubou 21:27. Poruba bude chtít před domácím publikem naplno bodovat a tak právě domácí hráčky jsou favoritkami tohoto utkání.

neděle 4. února v 18:00 hod.: Trenčín - DHC Slavia Praha
Ač má Trenčín v 16.kole MOL Ligy volný los, tak volno hráčky mít nebudou. V neděli odehrají předehrávaný zápas 18.kola a na své palubovce přivítají Slávii Praha. Trenčín v minulém kole vysoko prohrál s Iuventou Michalovce. Slávie prohrála s Porubou a navíc budou mít slávistky v nohách sobotní utkání s Prešovem (od 16:00). Na podzim Trenčín v Praze prohrál 28:35. Jak dopadne nedělní zápas je ve hvězdách. Uvidíme, jakou výhodu bude mít odpočatější Trenčín oproti Slávii, která během 24h odehraje dva zápasy.



Volný los mají házenkářky: 

Pokud můžete, tak neváhejte a vyrazte svůj tým podpořit přímo do haly. Případně svým favoritům držte palce u textových přenosů či u video přenosů.

Zápasy lze sledovat na:
https://www.onlajny.com/hazena
https://www.tvcom.cz/

Zdroj: HNB

Foto: www.iuventa-zhk.chemkostavarena.sk