16. kolo 1. ligy žen - zajímavý souboj ve středu tabulky i naháněčka lídra!

Počet zápasů do konce sezóny můžou začít týmy počítat na prstech jedné ruky a situace v tabulce je více než zajímá! Po předehrávce 22. kola je ve dvoubodovém vedení tým DHC Plzeň, který vyhrál na půdě Ivančic. Hned na druhé pozici je ale jejich městský rival, HC Plzeň, který má o jeden zápas a o dva body méně. Ty se určitě pokusí vybojovat v sobotu v Otrokovicích. Domácí tým odehrál obě poslední 2 utkání venku a přivezl z nich 1 bod, což může tým na 4. místě tabulky brát jako ztrátu. Zato Plzeňačky po prohraném derby zvládly další 3 zápasy bez větších problémů. Uvidíme, zda se podaří domácímu celku, jenž se může pochlubit třeba 3. a 4. nejlepší střelkyní ligy (Magda Kašpárková a Júlia Dolečková), zastavit vítěznou šňůru „Hácéčka“, nebo zda se souboj o první místo opět bodově vyrovná.

Sokol Vršovice VS. HK Ivančice 

Vyrovnaným soubojem rozhodně může být a nejspíš bude zápas Sokol Vršovice – HK Ivančice. Oba týmy jsou v tabulce hned pod sebou a dělí je jeden jediný bod, hostující celek má ale 2 zápasy k dobru. Oba týmy odehrály svůj poslední zápas s Otrokovicemi, domácí brali bod za remízu, hosté rovnou oba dva. První vzájemný duel mluví lépe pro Ivančice, které slavili dvougólovou výhru. Shodné jsou i střelecké výkony dvou nejlepších střelkyň obou týmu, na straně domácích je to Viktorie Juriková, na straně hostů Kristýna Pánková (61 branek). Tady rozhodně bude, na co se těšit!

Alespoň tabulkově vyrovnaný střetnutí slibuje zápas osmých Kobylis s desátými Kunovicemi. Rozdíl v bodech už je ale poněkud větší, konkrétně devítibodový a Kobylisy se navíc můžou opřít o poslední zápas, kdy na domácí půdě dokázaly porazit HC Zlín B, třetí tým tabulky! Hlavní síla domácích v podobě úderné dvojice Barbora Janoušková - Pavla Křivánková se spolu s celým týmem určitě pokusí na dobré výsledky navázat, tým spoléhající se především na góly věkem ještě mladší dorostenky Barbory Grabcové může jen překvapit.

I poslední zápas 16. kola má svého jasného favorita. Doposud třetí Zlín B přijede na hřiště Velkého Meziříčí, které se nachází na předposledním místě tabulky se čtyřmi body. Domácí tým se může těšit a spoléhat na výkony Ivy Záviškové, která je s 91 trefami na 2. místě střelecké listiny. Nejlepší střelkyní hostujícího týmu je dorostenka Natálie Herbočková, která se zastřeluje už i za A-tým Zlína v MOL lize.

16. kolo 1. ligy žen

  • sobota 7. 4. 2018, 13:00 – Velké Meziříčí : Zlín B
  • sobota 7. 4. 2018, 14:00 – Otrokovice : HC Plzeň
  • sobota 7. 4. 2018, 14:00 – Sokol Vršovice : Ivančice
  • sobota 7. 4. 2018, 16:00 – Kobylisy : Kunovice
Zdroj: HNB
Foto: FB Sokol Vršovice, HK Ivančice
 
 
Články ročníku 2017/2018 sponzorují