15.kolo MOL Ligy potrvá čtyři dny - od středy do soboty

15.kolo MOL Ligy začíná opět netradičně "tradičně" ve středu, kdy jsou na programu dva zápasy. Ve čtvrtek a v pátek se odehraje po jednom zápase a kolo uzavřou dvě sobotní utkání.

středa 24. ledna v 17:00 hod.: DHK Baník Most – Duslo Šaľa
Středeční pozdní odpoledne bude v Mostě ve znamení házené. Domácí hráčky přivítají na své palubovce tým Duslo Šaľa. Česko-slovenský duel vypukne netradičně již od 17:00. Oba dva týmy v předchozím kole vyhrály. Most, většinu zápasu hrající s mladými hráčkami z lavičky, porazil Bánovce 30:22 a Šaľa doma jednoznačně přestřílela Písek 43:26. V tabulce týmům patří třetí a čtvrté místo a dělí je od sebe pouhý bod. V podzimním zápase doma Šaľa s Mostem padla 27:30 a tak jistě přijede do Mostu s tím, že jim prohru oplatí. Pokud Most v zápase zvítězí, tak si může upevnit svou třetí příčku v tabulce (a v případě zaváhání soupeřů povyskočit výš). Pokud vyhraje Šaľa, tak vystřídá právě Most na třetím místě. Tento zápas slibuje napínavou a dramatickou podívanou. Kdo bude jejím vítězem je těžké určit. Bude záležet jak moc se cesta do Mostu uprostřed týdne podepíše na hráčkách ze Šaľy a zda bude mít Most k dispozici i své nemocné klíčové hráčky (Szarková, Borovská).

středa 24. ledna v 17:30 hod.: DHC Slavia Praha- Sokol Poruba
I další středeční zápas slibuje velmi zajímavou podívanou. Do pražské haly v Edenu zavítá tým z Poruby. Souboj těchto dvou týmů má vždy speciální náboj. V předešlém kole domácí Slávia zvítězila nejtěsnějším možným rozdílem ve Zlíně (22:21) a naopak Poruba na domácí palubovce porazila Olomouc (24:11).  Při podzimním zápase v Porubě vyhrála Slávie o pouhou jednu branku (20:21). Hráčky Poruby jsou na 7.místě a momentálně jsou na pozici čtvrtého postupujícího do play-off. Jelikož mají stejný počet bodů jako Olomouc, tak potřebují tento zápas vyhrát, aby si pozici lehce upevnily. Slávie je na domácí půdě velmi silná, letos doma prohrála pouze jednou a před svými fanoušky bude zcela jistě chtít vyhrát. I tento zápas by měl být zárukou kvalitní házené. Nechme se překvapit s jakou taktikou do utkání týmy vstoupí a jestli bude hlavní roli hrát obrana obou týmů, jak to při jejich střetnutí bývá.


čtvrtek 25. ledna v 16:00 hod.: Iuventa Michalovce - Trenčín
Ve čtvrtek v Chemkostav aréně přivítá domácí Iuventa Michalovce své slovenské kolegyně z Trenčína. Michalovce jsou v tabulce na 1.místě a Trenčín okupuje 11.místo. V tomto utkání jsou zcela jistě favoritkami domácí házenkářky. Ty v posledním zápase vyhrály nad Hodonínem 30:20. Hráčky Trenčína předvedly sympatický výkon proti Veselí nad Moravou, kdy na domácí půdě prohrály o jednu branku (23:24). Trenčín může jedině překvapit, ale nutno dodat, že Iuventa nebude chtít žádné překvapení dopustit. Což potvrdila i v podzimním střetnutí, když v Trenčíně vyhrála 39:26.

pátek 26. ledna v 17:30 hod.: Zora Olomouc - ŠŠK Prešov
Pátečním zápasem je česko-slovenský duel mezi Olomoucí a Prešovem. Olomouc, na 8.místě se 14 body, ztrácí na Prešov, který je na 6.místě s 15 body, pouhý bod. Prešov měl v minulém kole volno. Hráčkám domácí Zory se nepovedl poslední zápas - proti Porubě. Za celé utkání dokázaly vstřelit pouhých 11 branek. Na toto utkání budou chtít domácí zcela jistě rychle zapomenout a ukázat před domácím publikem, že střílet góly umějí. V podzimním zápase hraném v Prešově si týmy body dělily za remízu 21:21. Mírným favoritem utkání je hostující Prešov, který je letos překvapením ligy. Nechme se překvapit, jak utkání dopadne a kdo bude tím šťastnějším týmem.

sobota 27. ledna v 18:00 hod.: Veselí nad Moravou - Sokol Písek
Prvním sobotním utkáním je souboj Veselí s Pískem. Veselí letos hraje ve velké pohodě a je milým překvapením na straně českých týmů. V posledním ligovém utkání Veselské panenky zvítězily těsně 24:23 nad Trenčínem a patří jim tak 5.místo v tabulce. To Písek je na 10.místě a v posledním zápase prohrál vysoko se Šaľou 26:43. Při podzimním vzájemném střetnutí týmy remizovaly 19:19 a došlo tak na dělení bodů. Veselí doma v letošním ročníku prohrálo jen jednou. Pokud bude chtít Písek nějaké další body do tabulky, tak to bude pro jeho hráčky velmi těžké. Každý zápas ale začíná za stavu 0:0 a tak se nechme překvapit, jak to celé dopadne.

sobota 27. ledna v 18:00 hod.: Bánovce nad Bebravou – HC Zlín
Posledním zápasem 15.kola MOL Ligy je slovensko-český duel: Bánovce hostí Zlín. Bánovce v letošním ročníku nezískali ještě ani jeden bod a jsou na samém chvostu tabulky s nula body. Zlínu se letos také extra nedaří a s osmi body jsou na 9.místě. V minulém kole Bánovce prohráli v Mostě a Zlín těsně prohrál doma se Slávií. Zlín v tomto zápase předvedl, že dokáže potrápit a chyběl mu kousek k tomu, aby Slávii oloupil alespoň o bod. Bánovce i přes získané posily zatím žádný tým neohrozili. Jejich hra stojí a padá na Klaudii Michnové. V tomto utkání jsou favoritkami hostující házenkářky ze Zlína. Pokud ale chtějí myslet na zisk dvou bodů, tak si musí dát pozor právě na Klaudii Michnovou, která za čtyři zápasy v dresu Bánovců nastřílela 27 branek.



Volný los mají házenkářky:  HK Hodonín

Pokud můžete, tak neváhejte a vyrazte svůj tým podpořit přímo do haly. Případně svým favoritům držte palce u textových přenosů či u video přenosů.

Zápasy lze sledovat na:
https://www.onlajny.com/hazena
https://www.tvcom.cz/

Zdroj: HNB

Foto: Deník/Pavel Sonnek