13. kolo MOL Ligy začíná ve středu a to hned šlágrem kola

13. kolo MOL Ligy, které bude na programu od 10. - 14. ledna, zakončí podzimní část soutěže. I toto kolo začíná opět ve středu předehrávkou Baníku Most. Ten zajíždí ke šlágru kola na pražskou Slávii. V sobotu jsou pak na programu tři zápasy a v neděli nás čekají další dva zápasy.

středa 10. ledna v 17:30 hod.: Slavia Praha – DHK Baník Most
Šlágrem 13. kola MOL Ligy můžeme nazvat středeční předehrávku, která se hraje v pražském Edenu. DHC Slavia Praha hostí svého tradičního rivala DHK Baník Most. Koncem roku se oba týmy střetly ve finále Final4 v Jindřichově Hradci. Zde poměrně jednoznačně zvítězil Most (35:26). V minulém kole Slávie doma hostila Bánovce. Sice zvítězila (31:26), ale s předvedeným výkonem nebyl trenér spokojen. Most zvítězil v Olomouci (24:20). V nohách má však ještě víkendový zápas Poháru EHF, když ve Švédsku Baník prohrál (27:28) s H 65 Höörs. Oba týmy budou jistě zdravě namotivované. Slávie se v případě výhry vyhoupne v tabulce na 1. místo. Pokud vyhraje Most, tak upevní svou vedoucí pozici. Tento duel slibuje zajímavou podívanou. Oba týmy jsou dlouhodobě mezi nejlepšími v ČR. Ve svých řadách mají mnoho reprezentantek. Jedinou "kaňkou" tohoto šlágru je to, že se hraje ve středu od 17:30 ( z důvodu toho, že Most v sobotu hraje další zápas Poháru EHF s norským Larvikem). I tak se dá ale předpokládat, že pražská hala bude plná fanoušků.


sobota 13. ledna v 18:00 hod.: Bánovce nad Bebravou - Duslo Šaľa
První sobotní slovenský duel je na programu v Bánovcích. K poslednímu týmu, který v letošním ročníku  nezískal ještě ani bod zajíždí Duslo Šaľa. Šaľe momentálně patří čtvrté místo v tabulce. V případě výhry (a pokud Slávie zaváhá a prohraje) se Šaľa může bodově dotáhnout na Slávii a na třetí místo. Bánovce sice posílili. Do svého týmu získali Michnovou, Královou... V tomto zápase jsou ale favoritkami hostující hráčky, které nebudou chtít odjet domů s prázdnou.  

sobota 13. ledna v 18:00 hod.: Trenčín - Sokol Písek
Československý duel je na programu v sobotu. Trenčín, který zvítězil zatím pouze jednou, hostí Sokol Písek. V minulém kole Trenčín nestačil na Šaľu a prohrál. Písek zvítězil doma nad Hodonínem těsně o gól a připsal si na své konto druhou výhru. U tohoto duelu nelze jednoznačně určit vítěze. Zápas by měl být vyrovnaný a rozhodovat ho budou pravděpodobně maličkosti. Kdo se bude radovat ze zisku bodů zjistíme před půl osmou večer.

sobota 13. ledna v 18:00 hod.: ŠŠK Prešov - Iuventa Michalovce
Dalším sobotním zápasem bude slovenský duel. Šestý Prešov hostí druhé Michalovce. V  tabulce od sebe týmy dělí 3 body. Prešov prohrál s Veselím. Michalovce těsně porazili Porubu. V tomto zápase jsou favoritkami hostující hráčky z Iuventy. Ty v podzimní části dvakrát venku sice prohráli (s Veselím a Olomoucí), ale jistě nebudou chtít dopustit nějaké zaváhání.

neděle 14. ledna v 16:00 hod.: HK Hodonín - Veselí nad Moravou
Prvním nedělním zápasem je souboj mezi Hodonínem a Veselím nad Moravou. Nováček soutěže Hodonín má na svém kontě jednu výhru. Gólově se může spolehnout na Annumarii Patrnčiakovou, která vede v tabulce střelkyň (98 gólů). Na druhém místě s 87 góly je Mária Olšovská právě z Veselí nad Moravou. Uvidíme, které střelkyni se povede v tomto zápase lépe. Favoritem utkání jsou Veselské panenky, které jsou momentálně na 5. místě s 15 body. Hodonín bude na domácí palubovce určitě vzdorovat a svou kůži nedá lacino. Před půl šestou večer ale bude již jasné, kdo se bude radovat z výhry.

neděle 14. ledna v 17:00 hod.: HC Zlín – Zora Olomouc
Posledním zápas 13. kola MOL Ligy nabídne moravské derby mezi Zlínem a Olomoucí. Jde o souboj devátého týmu s osmým. V tabulce je dělí od sebe čtyři body. V případě, že Olomouc zvítězí, přeskočí v tabulce o dva body Porubu a posune se na sedmé místo. Určit favorita utkání je těžké, ale mírným favoritem budou hostující hráčky. Zlín ovšem dokáže být na domácí půdě nepříjemným soupeřem. Jak derby dopadne uvidíme v neděli vpodvečer.



Volný los mají házenkářky:  Sokol Poruba

Pokud můžete, tak neváhejte a vyrazte svůj tým podpořit přímo do haly. Případně svým favoritům držte palce u textových přenosů či u video přenosů.

Zápasy lze sledovat na:
https://www.onlajny.com/hazena
https://www.tvcom.cz/

Zdroj: HNB

Foto: FB Stanislav Hladík - sportovní fotograf