1.liga žen má za sebou 1.kolo

První liga žen odstartovala o minulém víkendu. V prvním kole se zrodila remíza mezi Kunovicemi (posledním týmem loňské sezóny) a nováčkem soutěže SK UP Olomouc. Další nováček soutěže Bohunice prohrál s Ivančicemi. Z nejvyšší soutěže spadnuvší Hodonín si poradil s Velkým Meziříčím. HC Plzeň porazila posledního nováčka v soutěži Jindřichův Hradec. Souboj mezi dvěma Sokoly - Kobylisy a Vršovice dopadl vítězně pro Kobylisy a Otrokovice prohráli s Havlíčkovo Brodem, za které v této sezóně opět nastupuje bývalá reprezentantka a hráčka pražské Slávie Hana Kvášová (Kutlvašrová).

Souhrn 1. kola:

Kunovice – SK UP Olomouc  27 : 27  (13 : 14)

Nejvíce branek: Grabcová Barbora 9/3, Melichárková Barbora 6/2, Vařechová Vendula 5 - Macharáčková Pavla 9/2, Žáčková Karolína 5/1, Jurníčková Kateřina 4. Rozhodčí: Petr Pluhař, Tomáš Suchánek. Diváci: 53.

Bohunice - HK Ivančice  22 : 25  (12 : 16)

Nejvíce branek: Stará Veronika 6/1, Poznarová Pavla 5, Hofírková Kateřina 5 - Leschingerová Silvie 7/4, Pánková Kristýna 6, Binarová Jitka 3, Vavroušková Barbora 3. Rozhodčí: Tomáš Deml, Michal Dvořáček. Diváci: 106.

Zuzana Svobodová, trenérka Bohunic: "Ženy odehrály první zápas v první lize, vítězně z něj bohužel vyšel tým Ivančic. Navzdory nepovedenému úvodu odehrály naše ženy poměrně vyrovnané utkání, za které jim patří dík. Je však třeba zapracovat hlavně na obranné činnosti a proměňování vyložených šancí."

Sokol V. Meziříčí - HK Hodonín  17 : 21  (5 : 11)

Nejvíce branek: Uchytilová Agáta 4/1, Cahová Kristýna 3, Vodná Anna 2 - Kalinová Nikola 10/6, Poláchová Diana 4, Pospíšilová Šárka 2. Rozhodčí: Lukáš Moravec, Jan Zelenka. Diváci: 87.

Ladislav Šidlo, trenér Sokola Velké Meziříčí: "V prvním poločase ženy trápila koncovka, v druhém poločase se ale zvedly a začaly soupeře dotahovat. Je třeba ženy pochválit za jejich obranu a snahu zápas otočit ve svůj prospěch."

Jindřichův Hradec - HC Plzeň  29 : 35  (12 : 15)

Nejvíce branek: Jasanská Sabina 9/1, Dolejšová Anna 8/2, Hondlíková Zuzana - Pešičková Lucie 11/3, Šelaisová Vendula 8/2, Vaňková Lada 6. Rozhodčí: Marek Bareš, Jakub Uhlíř. Diváci: 86.

Pavel Touš, trenér HC Plzeň: "Na úvod sezóny to byl kvalitní zápas. Hrálo se v rychlém tempu, diváci se měli na co dívat. Nám se povedl začátek utkání, hned jsme šli do 3 brankového vedení, které jsme prakticky udržovali celé utkání. Dařilo se nám jak v obraně, tak v útoku a hlavně jsme proměňovali vytvořené šanci. Holky bych rád pochválil za týmový výkon, nasazení a touhu po vítězství. Jsem rád, že jsme hned z prvního utkání s kvalitním soupeřem na jeho palubovce přivezli 2 body."

Iva Jonová, trenérka Jindřichova Hradce: "Z naší strany to byl výborný vstup do ligy. Je to důstojná porážka s velmi těžkým protivníkem, která má interligové zkušenosti. Je vyhranější, má kvalitní střelkyně. Nám se hra dařila, bohužel dost jasných možností zůstalo nevyužitých, což rozhodlo. Osobně jsme spokojená, i když hráčky z palubovky odcházely smutné. Kromě neproměněných šancí si nemají co vyčítat, protože bojovaly a daly do hry vše."

Sokol Kobylisy II A - Sokol Vršovice A  28 : 25  (13 : 10)

Nejvíce branek: Továrková Natálie 8, Křivánková Pavla 5/1, Grgičevičová Romana 4 - Švůgrová Barbora 9/7, Kadeřábková Tereza 5, Rezlerová Veronika 3. Rozhodčí: Pavel Rutta, Jiří Větrovský. Diváci: 71.

Petr Sychra, trenér Sokol Vršovice: "Do utkání jsme nastoupili bez 4 hráček loňské základní sestavy. Na některé posty tak musely nastoupit hráčky, které tam obyčejně nehrají. Celý zápas jsme bohužel tahali za kratší konec pomyslného lana. Dokázali jsme sice soupeřky stáhnout až na rozdíl jedné branky, ale ve chvíli, kdy jsme zápas mohli otočit na svou stranu, se nám nepodařilo proměnit vyložené šance. Naše hra měla spoustu nedostatků, na kterých budeme do budoucna muset zapracovat. Přesto si myslím, že utkání nebylo úplně špatné, určitě máme na čem stavět."

Havlíčkův Brod - TJ Jiskra Otrokovice  36 : 29  (15 : 15)

Nejvíce branek: Kvášová Hana 7/1, Studená Veronika 6, Svobodová Kateřina 5 - Vysloužilová Tereza 7/4, Ličmanová Marcela 7, Dolečková Júlia 6. Rozhodčí: Jiří Dolejší, Jiří Dvořák. Diváci: 72.

Lubomír Lukačovič, trenér TJ Jiskry Otrokovice: "V neděli jsme odjeli ke svému prvnímu utkání nového ročníku. Na půdě Havlíčkova Brodu předvedly ženy pěkný a bojovný výkon, který však bohužel na zisk dvou bodů nestačil. Nemohli jsme využít dorostenky, které bohužel ve stejnou dobu absolvovaly svůj zápas v Mostě. Do Havlíčkova Brodu tedy odjela děvčata v omezeném počtu, což bylo, zvláště v závěru hodně znát. V prvním poločase jsme drželi krok. Hra obou týmů měla nasazení, dynamiku a musela se divákům líbit. Rozhodl časový úsek mezi 12. a 17. minutou druhého poločasu. Zde se nám domácí hráčky vzdálily na rozdíl 5 branek a po zbytek utkání již kontrolovaly vývoj skóre. Pochválit můžeme všechny za snahu. Proti takovému soupeři, v jehož řadách najdeme výraznou individualitu v podobě Hany Kvášové (Kutlvašrové), se bude hrát velmi špatně každému soupeři."

Program 2. kola 1. ligy žen:

  • 22.9. 16:00  HK Hodonín - Kunovice
  • 22.9. 17:00  Bohunice - Sokol V. Meziříčí           
  • 23.9. 15:00  S.Vršovice A - Havlíčkův Brod      
  • 23.9. 15:30  HK Ivančice - HC Plzeň    
  • 23.9. 16:00  Jindřichův Hradec - Otrokovice
  • 23.9. 17:00  SK UP Olomouc - Kobylisy

 

Zdroj: HNB

Foto: facebook SK UP HSC Olomouc, facebook Havlíčkův Brod a Stanislav Hladík