V čele 1. ligy je stále neporažená Litovel

Reprezentační pauza, před kterou bude dohráno celé 3. kolo Českého poháru mužů, rozdělí už tak hodně rozkouskovanou 1. ligu. Poslední 4 zápasy 6. kola jsou dohrány. Stoprocentní zůstává Tatran Litovel, který na domácí půdě nedopustil překvapení a poslal čtyřbrankovým rozdílem pražský Chodov domů bez bodů. Dva důležité body si po těsné domácí výhře nad Zlínem připsal i Náchod a stvrdil tak průběžné 4. místo prvoligové tabulky. Sokol Vršovice, jako nováček soutěže, překvapil především prvním poločasem, kdy doslova válcoval zálohu Jičína (15:7), ten z Prahy nakonec odjížděl pouze s dvoubrankovou prohrou. Vyrovnaný zápas se odehrál na palubovce Dvora Králové odkud nakonec odjížděla šťastnější Bystřice pod Hostýnem.

Střelecky se tentokrát prosadili náchodský Petr Freiberg ( 9/5), zlínský Jiří Lefan (9/2) a Jiří Tiller z Bystřice p.H. (9/1).

1. liga mužů 6. kolo:

TJ Náchod - HC Zlín  30 : 29  (13 : 16)

Nejvíce branek: Freiberg Petr 9/5, Vaněk Michal 4, Resl Vojtěch 4 - Lefan Jiří 9/2, Šáš Jan 6, Doležel Radek 4. Sedmimetrové hody: 6/6 – 2/2. Vyloučení: 6 / 6. Rozhodčí: David Šlezingr, Jiří Špunar. Diváci: 110

Jaromír Bílý, trenér TJ Náchod: "Již před utkáním jsme věděli, že se Zlínu zatím herně ani výsledkově nedaří, ale zároveň jsme si uvědomovali, že jeho tabulkové postavení rozhodně neodpovídá jeho kvalitám, což se také v průběhu utkání stoprocentně potvrdilo !! Brzy jsme prohrávali 0:2, a i když se nám po čase podařilo skóre otočit na naši stranu, Zlín si svou kvalitní hrou vzal vedení zpět a v závěru poločasu nám dokonce odskočil na rozdíl tří branek 13:16. Naopak nám se v prvním poločase moc nedařilo, z přemíry snahy jsme vyprodukovali několik technických chyb, které Zlín okamžitě trestal. Klíčová, pro naše konečné vítězství, byla druhá desetiminutovka druhého poločasu, v níž se nám podařila téměř sedmibranková šňůra, kdy se nám podařilo otočil stav z 16:19 na 23:20. V této fázi zápasu nás v brance podržel fantastickými zákroky Jarda Klesl. Především on a následně i zlepšená obranná hra, dostala do varu diváky, kteří vytvořili výbornou sportovní atmosféru. V závěrečné desetiminutovce se nám více či méně dařilo tento náskok pohlídat, i když Zlín se v závěru snažil o lepší výsledek. Ještě bych chtěl dodat, že během utkání se Zlínu zranili dva hráči, což pravděpodobně ovlivnilo jejich hru. Doufám, že to není nijak vážné a zcela upřímně bych jim chtěl popřát brzké uzdravení !!!"

Milan Buday, trenér HC Zlín: „Odehráli jsme velmi dramatické utkání plné zvratů. Myslím si, že z naší strany to byl vzhledem k improvizované sestavě nadstandardní výkon. Jsem přesvědčen, že kdybychom hráli všechna dosavadní utkání s takovou chutí a odhodláním, určitě bychom dnes v tabulce figurovali na jiné pozici. Bohužel zafungoval obligátní faktor, že domácí družstvo při vyrovnaném utkání nemůže prohrát, čehož se arbitři striktně drželi po celé utkání, ale hlavně ve druhém poločase. I když se nepodařilo bodovat, všichni kluci za dané konstelace družstva zaslouží velkou pochvalu a poklonu za zodpovědný přístup a příkladnou bojovnost".

Sokol Vršovice - Jičín B  24 : 22  (15 : 7)

Nejvíce branek: Bednář Jan 8, Kuklík Ondřej 4, Holas Pavel - Šebek Vít 7/2, Bíšek Petr 4, Dvořák Vojtěch 3, Drbohlav Petr. Sedmimetrové hody: 0/0 - 2/2. Vyloučení: 2 : 3. Rozhodčí: Bohumil Brůna, Libor Skružný. Diváci: 146.

Jan Pavlovský, trenér Sokola Vršovice: „Vítězství, které se těžko hodnotí. Po třiceti minutách jsme do šaten odcházeli s uklidňujícím osmibrankovým náskok 15:7. I přesto, že jsme si v šatně jasně řekli, že ještě není konec, tak do druhé půle přišli dva naprosto jiné mančafty. Hosté začali hrát agresivní obranu a my jsme si s ní nebyli schopni poradit. Navíc jsme polevili i v obranné činnosti a dovolili jsme hostujícímu družstvu postupně téměř vymazat náš náskok z první půle, kdy se kolem dvacáté minuty dostali na kontakt jedné branky. Posledních deset minut byla přetahovaná o každý gól. Tři minuty před koncem jsme si vypracovali tříbrankové vedení a zápas už dotáhli do vítězného konce. Místo jednoznačné výhry to nakonec bylo pouze 24:22. Za výkon v první půli musím pochválit celé družstvo. To byl výkon, který měl velmi dobrou úroveň. Druhá půle už rozhodně na pochvalu není. Jediný, kdo nás táhl, byl Honza Bednář, který v druhé půli dal pět ze svých osmi branek, což je víc než zbytek mančaftu dohromady. Odehráli jsme další zápas, který je pro nás ponaučením a snad nás posune zase o kousek dopředu.“

Ondřej Horyna, trenér Jičín B:

Tatran Litovel – TJ JM Chodov  30 : 26  (14 : 11)

Nejvíce branek: Nedoma Miroslav 7, Nantl Matěj 4, Číhal Jiří 3, Vaillo Sole Joaquim 3 - Šafář Ivo 7/2, Klačo Josef 5/1, Kostelecký Jiří 4.  Sedmimetrové hody: 1/1 - 3/3.  Vyloučení: 4 : 4. Rozhodčí: Pavel Pluhař, Tomáš Suchánek. Diváci: 304.

Ivo Vávra, trenér Tatranu Litovel: „Věděli jsme, že nás pravděpodobně čeká jeden z nejtěžších soupeřů letošní sezony. Navíc po výpadku z herního rytmu po nesmyslné a pro mě těžko pochopitelné čtrnáctidenní pauze. K tomu se nám ještě nakupila zranění třech klíčových hráčů. Takže velké obavy. Ale utkání jsme zvládli velice slušně, udržovali jsme si po celou dobu dostatečný náskok a myslím docela po zásluze vyhráli. Trošku mě mrzí zbrklý závěr se spoustou technických chyb, protože vítězství mohlo být daleko výraznější. Věřím, že se našim opět fantastickým divákům zápas líbil, k čemuž bezpochyby přispěl i velice kvalitní výkon hostujícího celku. V našem týmu potvrdil velice dobrou formu Mirek Nedoma, kterého jsme museli narychlo povolat z hostování. Vsítil 7 branek a dokázal, že je již dnes téměř hotovým hráčem. Takže suma sumárum, výborná kulisa v hale, velmi hezké utkání, dva body doma. Z mé strany velká spokojenost. Nicméně nemůžeme lítat hlavou v oblacích, nohy na zem a musíme se dobře připravit na další těžké utkání v Hustopečích.“

Ondřej Pleva, trenér TJ Chodov:

Dvůr Králové - HK Bystřice p.H.  28 : 30  (15 : 11)

Nejvíce branek: Kirschbaum Jakub 7, Hracha Karel 4, Zelinka Martin 4, Voňka Petr 4 - Tiller Jiří 9/1, Salvet Matěj 6, Hradil Jiří 4, Jaroš David 4. Sedmimetrové hody: 0/0 – 1/1. Vyloučení: 6 : 2. Červená karta: Hracha Karel (Dvůr Králové). Rozhodčí: Pavel Mošna, Vladimír Vaník. Diváci: 180.

Michal Pícha, trenér Dvora Králové:

Martin Žůrek, trenér Bystřice p. H.: „Ve Dvoře Králové jsme vždy hráli vyrovnané zápasy, a ne jinak tomu bylo i v sobotu. Úvod utkání byl vyrovnaný a nejvíc vidět byli brankáři, jak domácí Babčaník tak i náš Janků. V druhé polovině 1.poločasu nám domácí díky lepšímu pohybu a také díky našemu nedůrazu odskočili na 4 branky a takto skončila 1.polovina. O přestávce jsme si řekli, že musíme přidat v obraně a trpělivě dotahovat náskok soupeře. Od 8.minuty se tak i stalo. Zlepšenou koncovkou, a hlavně obranou za kterou Š.Mizera "zavřel" bránu, jsme zápas otočili a dotáhli do vítězného konce. Utkání nás stálo spoustu sil, ale díky týmovému výkonu jsme ho zvládli.“

Program 7. kola 1. ligy mužů:

  • (předehráno) HK Bystřice p.H. - S.Vršovice 29 : 25
  • 29.10. 14:00 hodin Házená L.Hustopeče - Tatran Litovel   
  • 29.10. 16:30 hodin Chodov - Velká Bystřice
  • 29.10. 17:00 hodin Jičín B - Náchod

 

Zdroj: HNB

Foto: Pavel Šmejkal/Sokol Vršovice, Tatran Litovel

 

Články ročníku 2017/2018 sponzorují