V boji o lídra tabulky opět bodoval Tatran Litovel

Po reprezentační pauze, kdy bylo dohráno i 3. kolo Českého poháru mužů, se opět naplno rozjel kolotoč ligových soutěží. Po pěti odehraných prvoligových kolech stále zůstává stoprocentní Tatran Litovel, který ve šlágru kola a boji o čelo tabulky rozhodným výsledkem osmi branek vyloupil tabulkově druhou Legatu Hustopeče. Domácí půdu uhájil čtyřbrankovou výhrou i třetí TJ Chodov, který si poradil s Velkou Bystřicí. O lepší tabulkové místo se poprali hráči čtvrtého Jičína B, který nejmenším možným rozdílem jedné branky zvítězil na TJ Náchod. Předehráno měla Bystřice pod Hostýnem, která si na domácí půdě poradila s nováčkem soutěže Sokolem Vršovice.

Výsledky 7. kola 1. ligy mužů:

Házená L.Hustopeče - Tatran Litovel  24 : 32  (12 : 14) 

Nejvíce branek: Tejzr Radim 7, Mrnuštík Pavel 6/1, Stein Adam 4, Zima Tadeáš 4 - Nedoma Miroslav 8/2, Šmíd Jan 8, Číhal Jiří 5, Vaillo Sole Joaquim 5. Sedmimetrové hody: 1/1 – 2/2. Vyloučení: 3 : 6. Rozhodčí: Adam Baader, Jiří Novotný. Diváci: 180.

Ivo Vávra, trenér Tatranu Litovel: „V neděli jsme ve šlágru kola zajížděli na palubovku druhého celku tabulky Legatay Hustopeče. Hustopeče velmi dobře doplnili kádr o hráče se zkušenostmi z extraligy, takže utkání odpovídalo momentálnímu postavení obou týmů v tabulce a diváci mohli vidět velice rychlou dynamickou házenou. My jsme si od prvních minut drželi mírný náskok, ale soupeř nás stále udržoval ve střehu, v podstatě až do 50 minuty. Pak jsme brali time, hráči dostali jasné instrukce, které ve hře splnili bezezbytku a zasadili soupeři rozhodující úder. Možná je konečný výsledek k domácím příliš krutý, protože hráli opravdu velmi dobře. My jsme předvedli především velmi kvalitní kolektivní výkon a na konci obrovskou vůli po vítězství. Chtěl bych hráče pochválit a poděkovat jim. A jako vždy velikánské poděkování patří naším skvělým fanouškům, kteří nám v Hustopečích vytvořili téměř domácí atmosféru. Moc si toho vážíme a jsme na naše fanoušky náležitě pyšní. Děkujeme za podporu.“

TJ JM Chodov - Velká Bystřice  34 : 30  (16 : 16)

Nejvíce branek: Šafář Ivo 8/1, Řežábek Jakub 7, Kostelecký Jiří 4, Hanus Ondřej 4 - Prošvic Tomáš  11, Tkadleček Dominik 6, Kubis Jiří 4/2. Sedmimetrové hody: 1/1 : 2/2. Vyloučení: 4 : 2. Rozhodčí: Jan Dlouhý, Marta Sovová. Diváci: 85.

Tomáš Černíček, trenér Velké Bystřice: „Během prvního poločasu jsme se několikrát dostali do dvoubrankového vedení, které jsme bohužel pro nás nedokázali, i vinou našich některých neproměněných šancí, ještě navýšit. Po přestávce nám soupeř odskočil ve skóre i díky naší ukvapené střelbě. Ve 40. minutě jsme prohrávali 26:20, v 50. minutě už dokonce nejvyšším rozdílem v utkání 32:23. V posledních 10 minutách jsme potom výsledek zkorigovali na přijatelný čtyřbrankový rozdíl. I přes některé naše neproměněné brankové příležitosti převažovala kvalita našeho útoku nad obranou. Z jednotlivců podal nejlepší výkon střelecky disponovaný dorostenec Prošvic, kterého v prvním poločase úspěšně doplňoval další dorostenec Tkadleček.“

HBC Ronal Jičín B – TJ Náchod  30 : 29  (14 : 18)

Nejvíce branek: Kozubík Vojtěch 8/2, Dvořák Vojtěch 5/3, Hlava Martin 4 - Resl Vojtěch 7, Hrachový Jan 6/2, Černý Patrik 6. Sedmimetrové hody: 3/3 : 2/2. Vyloučení: 3 : 2. Rozhodčí: Petr Halada, Jan Kosmák. Diváci: 110.

Jaromír Bílý, trenér TJ Náchod: „V prvním poločase jsme předváděli velmi dobrý útok, nad nímž čněla ještě lepší obranná hra. Vytvořili jsme si tak do druhého poločasu nadějný čtyřbrankový náskok, který jsme samozřejmě chtěli ve druhé půli udržet. Bohužel se nám absolutně nepovedl vstup do druhého poločasu, kdy jsme po vlastních chybách, nepřesnostech, zbrklých přihrávkách i střelách dostali domácí do hry a ti toho náležitě využili. Šestibrankovou šňůrou Jičín otočil utkání, a tak jsme prakticky, až do konce zápasu, už jen dotahovali náskok domácích. Nakonec jsme si mohli odvézt alespoň bod, avšak rozhodčí byli proti!!!, kdy nám neuznali gól, protože byl údajně po čase?!! To ale na druhou stranu, a zcela upřímně, nebyl ten okamžik, který rozhodl o naší prohře.“

HK Bystřice p.H. – Sokol Vršovice  29 : 25  (15 : 12)

Nejvíce branek: Tiller Radovan 6, Janíček Martin 5/1 - Bednář Jan 9/3, Pícha Jiří 4, Kotrč Roman 4. Sedmimetrové hody: 1/1 – 3/3. Vyloučení: 3 : 4. Rozhodčí: Jiří Králíček, Milan Letev. Diváci: 161.

 

Program 8. kola 1. ligy mužů:

  • 4.11. 16:00  Náchod - HK Bystřice p.H.       
  • 4.11. 17:00  Tatran Litovel - Velká Bystřice 
  • 4.11. 18:00  Dvůr Králové - Chodov 
  • 5.11. 11:00  Házená L.Hustopeče - HC Zlín

 

Zdroj: HNB

Foto: Tatran Litovel

 

Články ročníku 2017/2018 sponzorují