Utkání hvězd 1. ligy 2017 se blíží

Rok se s rokem sešel, Vánoce se pomalu, ale nezadržitelně blíží, a ještě před nimi, letos už po čtvrté, se opět rozjede všemi házenkáři oblíbená sportovně – společenská akce s názvem UTKÁNÍ HVĚZD 1. LIGY, kterou jako vždy pořádá parta skvělých kamarádů a milovníků házené sdružujících se pod značkou Handball Events. 

Jak přípravy na 4. ročník probíhají, kde se tentokrát Utkání hvězd 1. ligy bude konat, anebo na co se mohou účastníci akce těšit představil v rozhovoru níže jeden z organizátorů Štěpán Vladyka.

Další ročník Utkání hvězd se pomalu rodí. Na čem v současné době váš tým pracuje?

Ano, přípravy na 4. ročník Utkání hvězd jsou v plném proudu. Náš HE tým se nyní věnuje nejen přípravám na Utkání hvězd, ale také na letní Prague Open Beach Handball – možná o tom něco víš… :-)   Ne, teď vážně. Přípravy jsou opravdu v plném proudu, nyní se nacházíme v klasické části, kdy oslovujeme jednotlivá mužstva s otázkou, zda mají zájem se této akce zúčastnit. Zároveň pracujeme na tradičních organizačních věcech jako je zajištění ubytovací kapacity a stravy. Pomalu se rodí program celého dne, večerní doprovodný program atd. Je toho před námi ještě hodně, ale z příprav máme dobrý pocit.

V loňském roce jste dostávali otázky vztahující se k jednotlivým nominacím. Můžeš tedy v krátkosti shrnout, jak vlastně nominace probíhá?

Určitě ano a rád. V první fázi oslovíme každý prvoligový klub s otázkou, zda má zájem se naší akce zúčastnit, nominovat hráče a případně nominovat také trenéra. Po této fázi zveřejníme na webu nominované trenéry, kteří se budou ucházet o vedení výběrů. Následně proběhne hlasování mezi kandidáty. Během toho už sbíráme z jednotlivých klubů nominace hráčů i hráček, vždy si žádáme 4-6 jmen za každý klub. Vybraní trenéři pak dostanou tento seznam jmen a rozhodují o nominaci s tím, že je od nás stanoveno pravidlo, že každý tým musí mít zastoupení minimálně 2 hráčů. V praxi to vypadá tak, že jsou kluby, které jezdí pravidelně, resp. od začátku naší akce, a naopak jsou kluby, které nemají z různých důvodů zájem. Zároveň tímto začíná poměrně náročná část, kdy oslovujeme jednotlivé nominované hráče a zjišťujeme, zdali májí i oni zájem, čas a chuť se této akce zúčastnit.

Bude se v letošním ročníku koncept akce nějakým způsobem měnit?

Výrazná změna se určitě konat nebude. Jsme nadmíru spokojeni s loňským ročníkem i s těmi předchozími, ale je pravdou, že se vždy snažíme dělat krok vpřed a letošní ročník tomu nebude jinak. Pro naše zlepšení a poučení jsme loňský rok po akci rozeslali dotazníky účastníkům, abychom věděli, na čem pracovat. Těší nás, že naše celková známka byla jednička. :-) Nicméně jsme samozřejmě posbírali náměty na různá zlepšení a s těmi letos chceme pracovat. Jednou takovou hlavní novinkou je místo konání. Na základě reakcí našich příznivců jsme se rozhodli, že Utkání hvězd se bude konat na střídačku -  jednou v Čechách a jednou na Moravě. Ideálně s tím, že si najdeme stálá místa.

Kde a kdy tedy bude letošní Utkání hvězd?

Všichni si do diářů a kalendářů zapište termín 16. 12. 2017. Myslím, že letošní místo konání je opět krokem vpřed. Utkání hvězd totiž proběhne v Brně. A když už máme tak parádní místo, logicky musí přijít i jeho plné využití. Proto jsme se rozhodli připravit celý házenkářský den.

Na co se tedy mohou diváci v Brně těšit?

Dalo by se to formulovat jako den plný házené. Od ranních hodin bude probíhat halový turnaj dětí. Na něj naváže odpolední utkání žen a utkání mužů Celý tento házenkářský svátek bude zakončen extraligovým zápasem Brno vs. Lovosice. Diváci se tedy opravdu mají na co těšit, čeká je široké spektrum házenkářské podívané. Od našich malých talentů přes nejlepší hráče 1. lig konče kvalitním extraligovým utkáním.

To vypadá na opravdu pěknou podívanou, ale co doprovodný program?

Věříme, že program bude tak divácky lákavý, že naplníme brněnskou halu. Kromě házené samozřejmě připravujeme i bohatý doprovodný program, který budeme postupně zveřejňovat. Určitě se ale všichni mohou těšit na to, že naši maskoti budou celý den rozdávat radost. Nebudou to ale jen oni, nově chystáme roztleskávačky na tribunách, hudbu a jako již tradičně povídání v mém podání.  Zatím jen naznačím, že chystáme i další novinky, kterými chceme opět překvapit. :-)

Na tak rozsáhlou akci asi potřebujete i podporu klubu, v tomto případě tedy KP Brno, je to tak?

Bez ní by to opravdu nešlo. Proto bych rád veřejně poděkoval sportovnímu řediteli klubu, panu Janu Schneiderovi, který nám výrazně pomáhá s organizací.

Akce se zdárně rodí, jaké by teď mělo v tuto chvíli zaznít závěrečné slovo?

Sledujte náš FB profil, protože dnešním dnem začneme zveřejňovat vše podstatné o akci. Brzy uvidíte naše promo video. Možná se opět dočkáte nějakých vtipnějších pozvánek. :-) V krátké době se také rozjede hlasování o trenérech, kteří povedou výběry a mnoho dalších věcí. Úplným závěrem bych chtěl říct jedno. Věříme, že letos to bude opět o kus větší a užijeme si společně parádní den plný házené a dobré nálady. Těšíme se na vás. :-) HE tým

Zdroj: HNB

Foto: Robert Grim