Šance na postup stále žije!

Kvalifikace Poháru EHF - I přes zlepšený výkon ve druhém poločase dnes Slavia Praha nejmenším možným rozdílem prohrála 24:25! Reálná šance na postup však stále žije!!!

DHC Slavia Praha – BLRBNTU-BelAZ Minsk Reg 24:25 (9:13)

„Hodnotit dnešní výkon není vůbec snadné. Hrála se opravdu rychlá házená. Na Minsku je prostě vidět, že je to vyspělý a sebevědomý tým. Vidím to jako zápas dvou poločasů, ve kterém naprosto famózně zahrála Eliška Jačková. První půle byla velice nervózní. Obrana nám sice fungovala, ale naprosto selhal útok, nevycházela střelba, což se podepsalo na poločasovém výsledku (9:13). V šatně jsme holkám vysvětlili, že není, čeho se bát, a že je nutné přesněji střílet. Druhý poločas už byl o něčem jiném. Začali jsme hrát na dva pivoty, na spojkách nasadili dvě osobní obrany čímž jsme soupeřkám dost rozhodili dosud jistou hru. Chvílemi bylo vidět, že některé jejich hráčky vůbec nevěděli, co dělat. Zápas se zlomil v 15. minutě druhého poločasu, kdy nás několika parádními zákroky hodně podržela brankářka Petra Kudláčková. Pak už jsme se tahali o každou branku. Šestnáct vteřin před koncem, za stavu 24:24, si soupeř vzal oddechový čas a bylo rozhodnuto. Prohráli jsme o jednu branku což nás všechny hodně mrzí, ale nic nevzdáváme. Holky jsou odhodlané, dobrá nálada přetrvává, zítra na to vletíme znovu. Doufáme také v podporu fanoušků, kterých si dnes do haly našlo cestu docela velké množství,“hodnotil výkon Slavie bezprostředně po zápase asistent trenéra František Štika.

Sestava a branky Slavie Praha: Kudláčková, Hillebrandová, Hořáková - Motejlová 3, Hudáková 5, Novotná 3, Večeřová, Jačková 2, Tulipánová 2, E. Svobodová, M. Svobodová, Chovancová, Galušková 5/1, Továrková, Šetelíková 4, Chlupová. Trenéři: Řezáč, Štika.

Nejvíce branek BNTU-BelAZ Minsk: Mazgová 6/3, Arťjuchovičová 4, Hrachouská 4/4.

Rozhodčí: Pirvu, Potimiche (Rumunsko). Sedmimetrového hody: 1/2 - 7/9. Vyloučení: 3:3. Diváci: 321.

 

Zdroj: HNB

Foto: Ladislav Nussbauer