Po třetím kole v 1. lize mužů kraluje Tatran Litovel

Odehrané 3. kolo druhé nejvyšší soutěže mužů vyselektovalo lídra tabulky, kterým je dle papírových předpokladů loňský účastník české extraligy Tatran Litovel. Tatran pod vedením trenéra Vávry zatím nezaváhal a s dvoubrankovým náskokem odskočil celkům Legaty Hustopeče, Chodova, Bystřice p. Hostýnem a Náchoda. Tabulku střelců vede s 25 brankami hustopečský Pavel Mrnuštík. V proměňování sedmimetrových hodů po třetím kole kraluje Pavel Etrich z Dvora Králové a nejtrestanějším hráčem je prozatím Jiří Tiller z Bystřice p. Hostýnem.

Výsledky 3. kola 1. ligy mužů:

TJ Náchod - Tatran Litovel  20 : 33 (8 : 17)

Nejvíce branek: Kosinka Jan 6, Resl Vojtěch 4, Metelka Jakub 3 - Vaillo Sole Joaquim 7, Šmíd Jan 6/2, Šuba Marek 4.  Sedmimetrové hody: 1/1 – 2/2.  Vyloučení: 7 : 5. Červená karta: Hejzlar Martin. Rozhodčí: Jan Dlouhý, Marta Sovová. Diváci:

Jaromír Bílý, trenér TJ Náchod: "Litovel nám hned od začátku utekla, nám navíc nepřálo moc štěstí. Nastřelili jsme dvě tyče, nedali jsme sedmičku a toho soupeř, bohužel pro nás, dokázal využít. Záhy jsme prohrávali 0:4 a přestože jsme se poté herně chytili, v závěru druhé desetiminutovky první půle jsme se opět nevyvarovali hluché pasáže, v níž Litovel navýšila své vedení o další čtyři branky. Ve druhém poločase si Litovel už zápas zkušeně pohlídala. Utkání se nám celkově moc nepovedlo. Na soupeři bylo vidět, že je na tom ještě z Extraligy herně lépe a od začátku jsme tahali za kratší konec. Co mi ale vadí, je to, jak jsme prohráli. Během utkání jsme se začali soustředit na jiné věci, než na samotnou hru, což nás ještě více sráželo."

Ivo Vávra, trenér Tatranu Litovel: "Nastupovali jsme k utkání s velkým respektem, ale kvalitně připraveni. Od první minuty jsme soupeři v podstatě nedovolili vůbec nic. Velmi kvalitní obranou a rychlým přechodem do útoku jsme si vytvořili uklidňující náskok, který se v průběhu utkání vyšplhal až na 17 branek. Konečný výsledek je pro domácí krutý, ale naprosto zasloužený. Jsme zase o krok blíž k našemu cíli. Musím kluky velmi pochválit, bezezbytku splnili vše, co jsme připravovali. Poprvé za nás nastoupila naše zahraniční posila ze Španělska Joaquim Vaillo Sole, levé křídlo. Je to vynikající hráč, což předvedl již při svém prvním startu a přidal navrch 7 branek. A taky nesmím zapomenout na naše fanoušky, kteří s námi cestovali. Děkujeme a moc si toho vážíme." 

HC Zlín - Velká Bystřice  28 : 28  (15 : 14)

Nejvíce branek: Kočí Marek 11/3, Šáš Jan 6, Doležel Radek 5 - Prošvic Tomáš 8, Tkadleček Dominik 5/3, Wolf Petr 5/1. Sedmimetrové hody: 5/5 - 4/4. Vyloučení: 6 : 3. Rozhodčí: Filip Procházka, Michal Hanák. Diváci: 195.

Milan Buday, trenér HC Zlín: "Utkání mělo podobný charakter jako v Chodově, s tím rozdílem, že tentokrát jsme byli podstatně blíže k vítězství. 4 minuty před koncem jsme vedli 25:23, ale koncovku jsme bohužel nezvládli a vyrovnali jsme až v posledních sekundách  z devítimetrového hodu. V pondělí jsme si u videa jasně uvědomili, kde jsou  příčiny chyb a nedostatků v naší hře. Teď bude už jen záležet na každém jednotlivci jak s těmito fakty naloží a co on sám osobně bude schopen pro zlepšení kvality svého výkonu udělat."

Tomáš Černíček, trenér Velká Bystřice: „Myslím si, že je získaný bod z hřiště Zlína naším úspěchem, i přes pro nás nešťastné vyrovnání domácích z devítimetrového hodu v závěrečných sekundách. Celé utkání bylo velmi vyrovnané, žádné z družstev v jeho průběhu nevedlo o více než 2 branky. V prvním poločase jsme spíše dotahovali, ve druhé půli, kdy jsme hráli osobní obranu na střelce Doležela, jsme naopak většinou vedli. Velké problémy nám dělal pivot Kočí, kterého jsme nedokázali ubránit. Z našeho týmu si zaslouží velkou pochvalu dorostenec Prošvic, který to vzal na sebe v rozhodujících fázích utkání.“

HBC Ronal Jičín B - TJ JM Chodov  24 : 23  (10 : 14)

Nejvíce branek: Šebek Vít 6/1, Bíšek Petr 4/1, Rychna Lukáš 4 - Šafář Ivo 6, Klačo Josef 5/1, Kovařík Martin 3. Sedmimetrové hody: 2/2 – 1/1. Vyloučení: 2 : 3. Červená karta: Klačo Josef. Rozhodčí: Tomáš Deml, Michal Dvořáček. Diváci: 90.

Ondřej Horyna, trenér Ronalu Jičín B:

Jiří Bareš, trenér Chodova: "Jičínská záloha je náš tradiční soupeř a zápasy mají vždy specifickou atmosféru. Utkání jsme zahájili koncentrovaně v obraně s dobrým přechodem do rychlých útoků z čehož pramenil poločasový výsledek + 4. Ani průběh druhého poločasu nenasvědčoval, že by mohlo dojít ke zvratu v utkání i když se v naší hře již objevovalo víc nepřesností a problém s proměňováním jasných gólových příležitostí. Z toho důvodu domácí zvýšili úsilí a postupně skóre srovnali.  V dramatickém závěru, kdy jsme zápas dohrávali v 5, jsme 10 s před koncem za nerozhodného stavu neproměnili jasnou gólovou šanci a domácí střelou v poslední vteřině strhli vítězství na svoji stranu."

Házená L.Hustopeče - Dvůr Králové  36 : 23  (19 : 10)

Nejvíce branek: Mrnuštík Pavel 11/2, Adam Michal 9, Stein Adam 6 - Voňka Petr 7, Etrich Pavel 6/3, Zelinka Martin 4. Sedmimetrové hody: 2/2 – 3/3. Vyloučení: 5:3. Rozhodčí: Petr Halada, Jan Kosmák. Diváci: 70.

Petr Semerád, trenér L. Hustopeče:

Michal Picha, trenér Dvora Králové:

 

Předehrávka 7.kola: 

HK Bystřice pod Hostýnem -Sokol Vršovice  29:25 (15:12)

Nejvíce branek: Tiller Radovan 6, Janíček Martin 5/1, Tiller Jiří 4, Salvet Matěj 4, Mizera Bohdan 4 - Bednář Jan 9/3, Pícha Jiří 4, Kotrč Roman 4. Sedmimetrové hody: 1/1 – 3/3. Vyloučení: 3 : 4. Rozhodčí: Jiří Králíček, Milan Letev. Diváci: 161.

Martin Žůrek, trenér Bystřice p. H.: „K utkání k nám přijel nováček 1.ligy, o kterém jsme toho moc nevěděli. Prezentoval se aktivní obranou a v útoku hrál trpělivě až do jasné koncovky, což nám dělalo problémy. Když se nám podařilo zlepšit obranu a soupeře ubránit, tak jsme šli do mírného náskoku, který jsme si vzápětí prohospodařili technickými chybami nebo nepřesnou koncovkou. V líbivém a dramatickém zápase se o vítězi rozhodlo v cca 52.minutě, kdy se nám podařilo aktivní obranu soupeře přehrát kombinacemi. Naopak v defenzívě nás podržel v závěru zkušený T. Janků, který zlikvidoval několik jasných příležitostí soupeře. V bojovném zápase jsme vydřeli dva body.“

 

Rozpis 5. kola 1. ligy mužů:

  • 30.9. 17:30 hodin Velká Bystřice - Jičín B   

  • 30.9. 18:00 hodin Dvůr Králové - HC Zlín    

  • S1.10. 16:00 hodin .Vršovice - Házená L.Hustopeče         

  • 1.10. 16:30 hodin Chodov - HK Bystřice p.H.

 

Zdroj: HNB

Foto: Tatran Litovel/ Pavel Štěpánek

 

Články ročníku 2017/2018 sponzorují