Na celé 20.kolo MOL Ligy se těšme v sobotu 3.března.

V sobotu 3. března nám odstartuje již 20. kolo MOL Ligy. Po dlouhé době se můžeme těšit na opravdovou házenkářskou "nálož", protože všechna utkání budou odehraná během soboty.

sobota 3. března v 15:00 hod.: Sokol Písek – Bánovce nad Bebravou
První zápas je na programu v písecké Obloukové hale. Česko-slovenský duel týmů z dolní části tabulky. Hostující Bánovce v minulém kole porazili Trenčín. Tím se odpoutali z posledního místa a poskočili na 10.místo (před Písek). Písecké házenkářky prohrály v Praze na Slávii a patří jim 11.místo v tabulce. V podzimním zápase se z výhry o sedm branek radovaly domácí hráčky Písku, když porazily Bánovce na jejich domácí půdě 35:28. Výsledek tohoto zápasu je zcela otevřený, pravděpodobně padne dosti gólů. Kdo bude šťastnějším týmem a získá body se dozvíme krátce před půl pátou odpoledne.

sobota 3. března v 17:00 hod.: Veselí nad Moravou - DHC Slavia Praha
Zajímavé utkání bude k vidění ve Veselí, kde domácí hráčky změří síly se Slávií Praha. Zatímco hostující házenkářky v minulém kole zcela jasně vyhrály nad Pískem, tak domácí Veselské panenky smolně prohrály o jednu branku s Olomoucí. Veselí je momentálně na 7.místě a bojuje s Porubou o čtvrté postupové místo do českého play-off. Slávie se nachází na 2.místě, když na vedoucí Most ztrácí jeden bod. Podzimní utkání ovládla Slávie a Veselí odjíždělo z pražského Edenu s prohrou 28:34. Favoritem utkání je hostující Slávie Praha, ale i Veselí v letošním ročníku již ukázalo, že dokáže favorita utkání potrápit nebo překvapit.


sobota 3. března v 17:00 hod.: HK Hodonín - HC Zlín
Souboj dvanáctého s devátým nás čeká v Hodoníně. Hodonín si vybírá nováčkovskou daň a krom dvou výher a jedné remízy vždy prohrál. V minulém kole prohrál na půdě Mostu. Zlín má na svém kontě čtyři výhru, jednu remízu a třináct proher. Zlínský tým v letošní sezóně nijak neexceluje. V posledním zápase ale dokázal urvat remízu proti Prešovu, čímž mile překvapil. V na podzim hraném zápase vyhrály zlínské házenkářky nad hodonínskými 23:20. I v tomto jarním střetnutí jsou favoritkami hostují hráčky Zlína, které budou jistě chtít navázat na výkon s Prešovem a připsat si další body.

sobota 3. března v 17:30 hod.: Iuventa Michalovce - Zora Olomouc
Velmi zajímavý zápas bude k vidění i v Chemkostav aréně v Michalovcích. Domácí Iuventa vyzve ve slovensko-českém duelu házenkářky z Olomouce. Olomouc je jedním ze tří týmů, který v letošním ročníku dokázal Iuventu porazit. V minulém kole Olomouc vybojovala těsnou výhru 25:24 nad Veselím a upevnila si páté místo v tabulce a zároveň i třetí postupové místo do českého play-off. Michalovce v minulém kole měli volný los. V posledním odehraném zápase prohrály hráčky Iuventy v Šaľe (24:31), což bylo pro mnohé šok. Iuventa se nyní nachází na 3.místě. Podzimní zápas dopadl lépe pro Olomouc, která tehdy překvapivě obrala Iuventu o oba body za těsnou výhru 24:23. Domácí házenkářky tak budou mít jistě co Olomouci oplácet a budou chtít doma uhájit svou neporazitelnost. Favoritem utkání je domácí celek. Kolem sedmé hodiny večerní se dozvíme, či tomu tak bylo a nebo zda Olomouc dokázala opět nějaký bod soupeřkám sebrat.

sobota 3. března v 18:00 hod.: Trenčín - DHK Baník Most
Slovensko-český duel bude k vidění v Trenčíně. Sem přijedou Černí andělé z DHK Baníku Most. Trenčínu se letos vůbec nedaří. V minulém kole padl s Bánovci nad Bebravou a klesl v tabulce až na její samé dno. Dvě výhry ze sedmnácti odehraných zápasů dávají tušit, že i v tomto kole zůstanou bez dalšího bodového zisku. To mostecký Baník si o víkendu jednoznačně poradil s Hodonínem (hlavně díky výkonu z prvního poločasu a z konce druhého). Most se v zápase musel obejít bez svých dorostenek, které bojovaly na MS v Kataru a k dispozici tak měl "jen" 13 zkušených hráček, které zápas (až na menší výpadek) odehrály skvěle. Z podzimního zápasu, který se hrál v Mostě, odjížděl Trenčín s prohrou 21:29. V tomto utkání je jednoznačným favoritem mostecký tým, který si nemůže dovolit zaváhat na půdě posledního týmu a jehož hráčky chtějí získat další dva body do tabulky.

sobota 3. března v 18:00 hod.: ŠŠK Prešov – Sokol Poruba
Posledním zápasem je opět slovensko-český duel a to mezi Prešovem a Porubou. Oba týmy od sebe dělí tři body. Poruba se nachází na 6.místě a Prešov je na 8.místě. V minulém kole oba celky získaly bod za remízu. Prešov remizoval ve Zlíně (31:31) a Poruba doma remizovala se Šaľou (24:24). Podzimní zápase hraní v Porubě tehdy dopadl lépe pro Prešov, který si odvezl oba dva body za výhru 23:20. Porubské házenkářky tak budou mít těm prešovským co oplácet. Pokud navážou na stejný výkon, jakým se prezentovaly v zápase se Šaľou, tak se tentokrát ony budou moci radovat ze zisku dvou bodů. Jak zápas dopadne se dozvíme krátce před půl osmou večer.


Volný los mají házenkářky:  Duslo Šaľa

Pokud můžete, tak neváhejte a vyrazte svůj tým podpořit přímo do haly. Případně svým favoritům držte palce u textových přenosů či u video přenosů.

Zápasy lze sledovat na:
https://www.onlajny.com/hazena
https://www.tvcom.cz/

Zdroj: HNB

Foto: Deník/ Denisa Kisialová