Na 11.kolo MOL Ligy již ve čtvrtek. Poslední podzimní kolo nabídne i dva televizní přenosy

11.kolo MOL Ligy začíná netradičně ve čtvrtek a končí v sobotu. Jedná se o poslední kolo podzimní části soutěže. Poté nastanou reprezentační akce a dlouhá zimní pauza, která skončí až začátkem ledna, kdy je na programu další kolo.

čtvrtek 16. listopadu v 18:00 hod.: HK Hodonín – Trenčín
Prvním zápasem bude česko-slovenský souboj mezi nováčkem z Hodonína a Trenčínem. Proti sobě narazí dva týmy, které vyhrály pouze jedno utkání (oba porazily Bánovce n.B.) a krčí se vespod tabulky na 12. a 11. místě. Hodonín v domácím prostředí ještě nebodoval. Stejně tak Trenčín nezvítězil na půdě soupeře. Kdo toto prolomí nebo zda se budou body dělit zjistíme ve čtvrtek večer.

čtvrtek 16. listopadu v 18:10 hod.: Sokol Poruba - Veselí nad Moravou
Druhý čtvrteční zápas můžeme přímým přenosem sledovat na obrazovce České televize,  na programu ČT Sport. Sokol Poruba hostí ve sportovní hale SAREZA házenkářky z Veselí nad Moravou. Půjde o souboj mezi šestým a sedmým týmem. V tabulce je od sebe dělí pouhý bod. Veselí se prezentuje sympatickým herním projevem. Na domácí palubovce se mu daří a sbírá body. Na hřištích soupeře zatím Veselské panenky takové štěstí neměly. Porubě se podařilo doma plně bodovat až na čtvrtý pokus. Přes zisk dvou bodů (proti Trenčínu) trenér prohlásil, že nebyl spokojený s předvedeným výkonem a že takový výkon na Veselí stačit nebude.. Nechme se překvapit kdo v tomto utkání zvítězí.


pátek 17. listopadu v 17:00 hod.: DHC Slavia Praha – Duslo Šaľa
Zajímavé utkání bude na programu v pátek. Do pražského Edenu zavítá slovenská Šaľa. Jde o souboj mezi třetím (hostující Šaľa) a čtvrtým (domácí Slávie) týmem. Bodově jsou na tom týmy shodně - na svém kontě mají 14 bodů s bilancí sedmi výher a dvou proher. Slávie bude doma chtít bodovat naplno a odčinit tak poslední domácí prohru s Prešovem. V posledním vzájemném utkání (v loňském ročníku) vyhrály házenkářky Šaľy a připravily Slávii o zisk bronzové medaile. Oba týmy tak budou jistě zdravě namotivované a diváci doufejme uvidí napínavý házenkářský souboj.

pátek 17. listopadu v 17:00 hod.: ŠŠK Prešov - Sokol Písek
V pátek házenkářky Prešova hostí své kolegyně ze Sokola Písek. Prešov je se třinácti body na pátém místě. Písek má body jen tři a prozatím tak obsadil desáté místo. Domácí hráčky na své palubovce letos ještě neprohrály. Písecké hráčky v posledním zápase s Porubou ukázaly, že dovedou zabojovat a podat dobrý kolektivní výkon. Favoritem tohoto souboje jsou domácí hráčky, ale nechme se překvapit, zda se nezrodí překvapení v podobě bodu/bodů pro Písek.

pátek 17. listopadu v 18:00 hod.: Bánovce nad Bebravou - Zora Olomouc
Posledním pátečním zápasem je souboj mezi Bánovcema a Olomoucí. Bánovce jako jediný tým zatím nemají na svém kontě ani jeden bod a jsou v tabulce na posledním třináctém místě. Házenkářky Olomouce pojedou na Slovensko jisto jistě s cílem zisku dvou bodů. Pokud by hráčky Bánovců obraly o body Olomouc, jednalo se zcela jistě o velké překvapení. Zda hostující házenkářky potvrdí roli favoritů zjistíme v pátek kolem půl osmé.

sobota 18. listopadu v 15:00 hod.: HC Zlín - Iuventa Michalovce
Poslední zápas 11.kola a celého podzimu je na programu v sobotu. Toto utkání můžeme sledovat před televizními kamerami, na slovenské televizní stanici 213. Házenkářky Zlína hostí na své palubovce Iuventu Michalovce. Domácí hráčky jsou na devátém místě s osmi body. Zatímco jejich soupeřky jsou na druhém místě se čtrnácti body. Toto utkání nebude pro domácí vůbec jednoduché, ale pokud předvedou dobrou kolektivní hru na hranici svých možností, tak by i právě ony mohly slovenské mistryně překvapit a zaskočit. Hráčky Iuventy letos právě na hřištích českých soupeřů poztrácely body - prohry ve Veselí a Olomouci. Jak tomu bude do třetice? Uvidíme v přímém přenosu, který začíná od tří odpoledne.



Volný los mají házenkářky:  DHK Baník Most.
(Ty hrají v Mostě, v neděli 19.11. od 18:00, odvetné utkání 3.kola Poháru EHF proti ruské Zvezde Zvenigorod.)

Pokud můžete, tak neváhejte a vyrazte svůj tým podpořit přímo do haly. Případně svým favoritům držte palce u textových přenosů či u video přenosů.

Zápasy lze sledovat na:
https://www.onlajny.com/hazena
https://www.tvcom.cz/

Zdroj: HNB

Foto: www.hazenaporuba.cz