Michaela Janoušková zahájila přípravu v Leverkusenu

Svým prvním oficiálním tréninkem zahájil ve středu novou sezónu bundesligový tým TSV Bayer 04 Leverkusen. S šestým družstvem posledního ročníku nejvyšší německé soutěže zahájila přípravu i Češka Michaela Janoušková, která se poprvé vydává na své zahraniční angažmá.

Michaela Janoušková s číslem 28 třetí zleva

Michaela pochází z Tachova, první ligu žen hrála za HC Plzeň a první interligové zkušenosti získávala v Písku. Poté již následovalo její působení v mistrovském Mostě a její další zastávkou je německý tým, který se pravidelně pohybuje v horní polovině tabulky první bundesligy a nastupuje v evropských pohárech.

V Leverkusenu v minulosti hrála česká házenkářská legenda Petra Čumplová, která zde udělala české házené velmi dobré jméno a Míša bude mít tedy určitě na co navazovat. V německé nejvyšší soutěži tak budeme mít od nové sezóny dvojité zastoupení, mimo Míši ještě díky naší reprezentační kapitánce a opoře Thüringer HC, Ivetě Luzumové.

 

Míšu s Leverkusenem čeká v přípravě mimo jiné i přípravný zápas s Marienbergem (21. srpna), kde hraje několik Češek (třetí bundesliga) a turnaj v polském Lubinu. Ligovou soutěž potom zahájí prvním zápasem právě na palubovce týmu Ivety Luzumové, mistra Německu, Thüringeru HC (12. září 2015) a první domácí zápas přijde o týden později, 20. září proti Füchse Berlín.

Za celé HNB přejeme hodně štěstí v nové zemi a novém klubu!!!

foto a zdroj: facebook TSV Bayer Leverkusen

Přestupy

Míša Hrbková okusí německou bundesligu

Po půlročním úspěšném angažmá v Lokomotivě Záhřeb, které bylo bohužel ukončeno předčasně díky finančním problémům v klubu, podepsala naše...