Kynžvartský pohár začíná již tento pátek...

Už jen hodiny odpočítáváme do startu 40. ročníku Kynžvartského poháru - Memoriálu Milana Prokeše. Přípravy jsou u konce, pořadatelé znaveni, ale o to více natěšeni na příjezd týmů, rozhodčích a v neposlední řadě hostů letošního jubilejního ročníku, který si chceme společně všichni pořádně užít. 

Na co se můžete těšit jsme vám průběžně poodhalovali, pojďme si tedy ještě jednou shrnout co vás na turnaji čeká za překvapení. Vynecháme čtvrteční den, který bude ve znamení příjezdu týmů, ubytovávání se a prvních setkání realizačních týmů jednotlivých klubů s organizátory turnaje. 

 

První výhoz turnaje je naplánovaný na pátek 5.6.2015, 8.20 hodin ráno, kdy se začne hrát na obou hřištích. Rozlosování turnaje najdete zde: m.hazena-kynzvart.cz/kynzvartsky-pohar/rozlosovani-zapasu/ Po obědě se účastníci turnaje dočkají autogramiády, které se zúčastní současní i bývalí členové Czech Handball Teamu Petra Vítková, Hana Kutlvašrová, Michaela Borovská, Leoš Petrovský. Doplňovat je budou další házenkáři a házenkářky mistrovských klubů Mostu a Plzeně.  Po autogramiádě přijde slavnostní zahájení turnaje, o které se postará starosta města Miloslav Pernica spolu s prezidentem Českého svazu házené Alešem Pospíšilem. Velkým překvapením bude přítomnost štábu České televize, tak se všichni nezapomeňte "načančat" a pořádně usmívat. :) 

Pestrý doprovodný program je neodmyslitelnou součástí turnaje, a tak se účastníci mohou těšit na bohatý hudební program, který budou zajišťovat dětská písničkářka Jana Rychterová, kapela Sympaťáci a hudební skupiny ATMO MUSIC a GYPSY CZ. Chybět nebude ani tradiční ohňostroj. Po dobu turnaje mohou účastníci využít i golfový klub, nebo třeba malý bazén v dětských lázních. Celodenní házenkářský program mohou týmy propojit také s prohlídkou místního Kynžvartského zámku nebo prohlídkou jedinečné výstavy Vladimíra Salčáka "Století házené", kterou najdete v sále hotelu Hubertus nedaleko hřiště. Přímo na hřišti pak malé házenkářky čeká zábava v podobě nafukovací skluzavky, indiánského centra, lidského stolního fotbálku. Nudit se tedy nikdo nebude. :-) 

 

Na regulérnost odehraných zápasů budou dohlížet vedoucí jednotlivých hřišť mostecký Standa Štrebl ml. a liberecký Karel Liška. Hrací systém turnaje najdete zde: www.hazena-kynzvart.cz/kynzvartsky-pohar/xxxx-rocnik-2015/herni-system/ Do letošního ročníku se přihlásilo 29 družstev, což pro rozhodčí představuje pořádnou porci soustředění, pozornosti a pořádného soustředění. Proto věříme, že jak jednotlivé hráčky, tak trenéři týmů, budou k rozhodčím přistupovat s respektem a udrží v sobě někdy až zbytečně vypjaté emoce. Jdeme si přeci turnaj užít, zahrát si házenou, sbírat zkušenosti a ne se hádat o to, zda za každou cenu musím vyhrát. :-) 

 

Turnaj slavnostně zakončíme v neděli 7.6. 2015 v odpoledních hodinách, kdy české reprezentantky Hana Kutlvašrová a Michaela Borovská předají poháry a medaile jednotlivým vítězným týmům. 

VŠEM ÚČASTNÍKŮM I HOSTŮM TURNAJE PŘEJEME ŠŤASTNOU CESTU, TĚŠÍME SE NA VÁS :)