Kouzlo rožnovského azylu, Valaši vedou tabulku i přes stísněné podmínky

Jestli někdo před nadcházející sezónou pochyboval, že po odchodech z klubu a dočasné změně haly se budou zuberští házenkáři herně hledat, zřejmě bude na omylu. Házenkáři ROBE Zubří i přes četné změny v kádru, kdy odešli tahouni Šlachta a Zahradníček do zahraničí, spojka Václav ukončila kariéru nebo Nesvadba dal přednost studiu, zůstalo otázkou, zda vedení klubu dokáže udržet kvalitu kádru z minulé sezóny.

A podařilo se? Kostra zůstala stejná, v klubu zůstali tahouni jako Hrstka, Malina, Reček, Douda nebo Šustáček, obrana je vyztužena dvojicí vysokých borců, reprezentantem Zemanem a Říhou, který je plný zkušeností z nižší německé bundesligy. Mezi příchody můžeme započítat levorukého Pavla Picha z Náchodu a dvojici srbských házenkářů, pivot Danilo Durkovič a momentálně zraněná spojka Miloš Jevtovič, který se nešťastně zranil na Valašském poháru a musel na operaci s nohou zpět domů do Srbska, kde se zotavoval, s jeho působností v klubu se však stále počítá.

A jak již bývá zvykem, Zubří skvěle zapracovává do kádru mládež, ve skvělém světle se ukazují křídla Dořičák a Polášek, opominout se nesmí ani pivot Zeman, který stabilně nastupoval i v minulé sezóně, proti Karviné se prosadili i další, odchovanci házené z Ivančic, Dokoupil a Klíma, kteří si vyzkoušeli, jaké to je hrát před zuberským publikem, i když zatím jen mimo domovskou halu.

Navíc Zubří se může pochlubit novým manažerem, od 1.11. je nově ve funkci pan František Baláš, který na této pozici vystřídal pana Pavla Mikulenku.

Valašský celek zatím v letošní sezóně narazil pouze dvakrát, a to proti spolufavoritům z Plzně a Dukly Praha. V poháru smolně vypadl po 7 metrových hodech v Karviné. Jinak pokaždé vyšel z extraligového duelu vítězně.

Zubří navíc od začátku letošní sezóny musí působit v azylu, který našel v Rožnově pod Radhoštěm v místní hale rožnovské „Vakuovky“. Je to snad nevýhoda? Určitá změna to určitě pro samotné hráče Zubří i pro fanoušky je, ale i přesto dokáží místní vytvořit bouřlivou atmosféru a Valaši se celkem rychle aklimatizovali v dočasném domově. Do haly, kde jsou určitě jinačí podmínky než v Zubří, se vleze necelých 450 diváků. Tribuna je pouze na jedné boční straně haly, i přesto si však fanoušci cestu zde najdou a často bývá k vidění, jak se říká, plný dům, jako například na posledním zápase proti Karviné (33:26). Zuberský fanklub tradičně vytváří bouřlivou atmosféru a na každém zápase bývá skvělá kulisa, i přes to, že průměrná návštěvnost, pro zatím, klesla skoro o polovinu.

Suma sumárum, po 9. kole se házenkáři ROBE Zubří drží na první pozici tabulky, v příštím kole zajíždí na palubovku Lovosic. Dokáží si udržet čelo tabulky po podzimní části házenkářské extraligy?

 

Zrdoj: HNB

Foto: FB stránka HC ROBE Zubří / V. Navrátil

 

Články sezony 2017/2018 sponzorují