Jarní část MOL Ligy je tu. 14.kolo začíná v pátek a končí v neděli.

14. kolem MOL Ligy začíná jarní část soutěže. Všechny zápasy budou odehrány během tří dnů. Kolo začne zápasem mezi Baníkem Most a Bánovci nad Bebravou. Zápas měl být původně středeční předehrávkou (kvůli účasti Mostu v Poháru EHF), ale nakonec bude odehrán v pátek v podvečer. V sobotu nás čekají tři zápasy a v neděli jsou na programu zápasy dva.

pátek 19. ledna v 18:00 hod.: DHK Baník Most – Bánovce nad Bebravou
V pátek je na programu zápas mezi mosteckými Černými anděly a Bánovci nad Bebravou. Mostecké hráčky čeká v neděli zápas evropského poháru proti rumunskému týmu HC Zalau. Je tak více než pravděpodobné, že domácí trenér Dávid bude chtít pošetřit své klíčové hráčky a v pátečním zápase dá přednost hráčkám z lavičky. V jaké sestavě přijedou do Mostu Bánovce můžeme jen odhadovat. Jisté ale je, že se sebou budou mít Klaudii Michnovou, která se dokáže gólově prosadit. V prvním vzájemném zápase Most jednoznačně zvítězil na půdě Bánovců 41:20. I v tomto zápase jsou domácí házenkářky favoritkami.

sobota 20. ledna v 15:00 hod.: HK Hodonín - Iuventa Michalovce
Prvním sobotním zápasem je souboj nováčka z Hodonína, který v letošní sezóně zvítězil zatím dvakrát. V cestě mu bude stát lídr tabulky Iuventa Michalovce. Iuventa se po minulém kole dostala na první místo tabulky a tam také bude chtít zůstat. Nepředpokládá se, že by hráčky z Michalovců ztratily body v Hodoníně. V zápase hraném na podzim Iuventa poměrně snadno zvítězila nad Hodonínem 40:19.

sobota 20. ledna v 18:00 hod.: Trenčín - Veselí nad Moravou
Slovensko-český duel nás čeká v sobotu v podvečer. Do Trenčína zavítá Veselí nad Moravou. Trenčín v posledním zápase zvítězil o branku nad Pískem a druhou výhrou v soutěži si tak mohl zvýšit sebevědomí. Veselské panenky proplouvají soutěží poměrně úspěšně. O čemž svědčí i páté místo (8V-1R-3P) v tabulce. Na podzim Trenčín ve Veselí prohrál 29:36. Nechme se překvapit, jestli se Trenčínu povede na domácí palubovce obrat soupeře o bod/body.

sobota 20. ledna v 18:00 hod.: Sokol Poruba - Zora Olomouc
Posledním sobotním zápasem je souboj mezi "sousedy". Sokol Poruba přivítá na své palubovce hráčky Zory Olomouc. V tabulce od sebe dělí dnešní soupeře pouhé dva body. Při podzimním střetnutí si oba celky body dělily - remíza 23:23. Olomouc v minulém utkání otočil nepříznivý stav a porazil Zlín o dvě branky. Poruba měla volný los. Oba celky chtějí do českého play-off, což znamená, že v jarní části budou bojovat o každý bod. Týmy se střetly i ve čtvrtfinále Českého poháru. V tom Poruba dokázala Olomouc vyřadit. Uvidíme tak jistě zajímavý a napínavý zápas. Kdo získá body se dozvíme v sobotu před půl osmou večer.


neděle 21. ledna v 15:00 hod.: Duslo Šaľa - Sokol Písek
První nedělní zápas je na programu od 15hodin. Slovensko-český souboj mezi Duslem Šaľa a Sokolem Písek. Na podzim Písek doma se Šaľou prohrál 20:33. Domácí hráčky jsou favoritkami utkání. Momentálně jsou na čtvrtém místě v tabulce se ztrátou dvou bodů na vedoucí pozici. To hostující házenkářky z Písku jsou s pěti body na místě desátém. Každé utkání ale začíná za stavu 0:0 a tak v nedělním odpoledni uvidíme, jestli Písek bude Šaľe zatápět a zda ji dokáže potrápit.

neděle 21. ledna v 18:00 hod.: HC Zlín – DHC Slavia Praha
Posledním zápasem 14. kola MOL Ligy je souboj mezi Zlínem a Slávií Praha. Pražanky jsou nyní na druhém místě v tabulce (o skóre) a Zlínu patří devátá příčka. V zápase hraném na podzim zvítězily hostující hráčky ze Slávie 30:28. Zlín tenkrát předvedl v Edenu velmi sympatický a bojovný výkon. Slávistky budou zdravě namotivovány ještě z předešlého utkání, kdy porazily Most. Zlín naopak prohrál s Olomoucí těsně o dvě branky a tak bude chtít zabojovat o body na domácí palubovce. Favoritkami utkání jsou ženy ze Slávie, ale nechme se překvapit, co si na ně zlínské hráčky připraví a zda soupeřky nezaskočí.



Volný los mají házenkářky:  ŠŠK Prešov

Pokud můžete, tak neváhejte a vyrazte svůj tým podpořit přímo do haly. Případně svým favoritům držte palce u textových přenosů či u video přenosů.

Zápasy lze sledovat na:
https://www.onlajny.com/hazena
https://www.tvcom.cz/

Zdroj: HNB

Foto: Deník/ Heloňa Stanislav