Čtvrté kolo 1. ligy ovládly týmy Legaty Hustopeče, Velké Bystřice, Dvora Králové a Chodova

Čtvrté kolo 1. ligy vyrovnalo bodové skóre se stoprocentním Tatranem Litovel. Druhá Legata Hustopeče a třetí Chodov mají po čtyřech odehraných kolech stejný počet 6 bodů. Bez bodového zisku zatím zůstává nováček soutěže, Sokol Vršovice. Střelecky tentokrát zazářil Martin Zelinka ze Dvora Králové, který do branky Zlína nasázel 10 branek. Jak viděli jednotlivé zápasy samotní trenéři se dočtete níže.

4. kolo 1. ligy mužů

Sokol Vršovice - Legata Hustopeče  26 : 30  (15 : 18)

Nejvíce branek: Metlička Jakub 7, Bednář Jan 5/1, Pícha Jiří 5 - Mrnuštík Pavel 7/1, Stein Adam 7, Adam Michal 6. Sedmimetrové hody: 2/2 – 1/1. Vyloučení: 4 : 1. Rozhodčí: Lukáš Moravec, Jan Zelenka. Diváci: 56.

Jan Pavlovský, trenér Sokola Vršovice: „Chtěli jsme zahrát solidní házenou a zlepšit útočnou hru, která nás v tomto ročníku zatím trápí. V útoku to tentokrát nebylo špatné, ale bohužel nám v tomto zápase nefungovala obrana, a to nás stálo lepší výsledek. I když po čtyřech kolech nemáme žádný bod, tak ani v jednom utkání jsme vyloženě nepropadli a pokud budeme pokračovat v naší hře tak pevně věříme, že se to projeví i bodově.“

Petr Semerád, trenér Legaty Hustopeče:

Velká Bystřice - Jičín B  29 : 20  (15 : 6) 

Nejvíce branek: Wolf Petr 5, Padalík Jakub 5, Kubis Jiří 4, Tkadleček Dominik 3/3 - Bíšek Petr 5/1, Drbohlav Petr 4/1, Krček Jáchym 3. Sedmimetrové hody: 3/3 – 2/2. Vyloučení: 2 : 4. Rozhodčí: Petr Kichner, Michal Vacula. Diváci: 132.

Tomáš Černíček, trenér Velké Bystřice: „Celé utkání jsme kontrolovali jeho průběh a troufám si říct, že jsme byli lepším mužstvem. Ve 20. minutě jsme vedli již 10:1 a na zhruba tomto rozdílu se pak skóre drželo až do konce. V prvním poločase nám fungovala především obrana, obdrželi jsme v něm pouze 6 branek. Po přestávce již byla naše hra podvědomě ovlivněna naším náskokem, právě v obraně jsme oproti první půli polevili. Zvlášť bych chtěl pochválit za nadprůměrný výkon gólmana Vydru. Výhru nechci přecenit, je toho stále dost ke zlepšení úrovně naší hry.“

Ondřej Horyna, trenér Jičína B:

Dvůr Králové - HC Zlín  24 : 21 (12 : 10)  

Nejvíce branek: Zelinka Martin 10/4, Voňka Petr 4, Šeba David 3 - Šáš Jan 8/1, Lefan Jiří 4, Paululik Michal 3/1. Sedmimetrové hody: 4/4 – 2/2. Vyloučení: 5 : 4. Rozhodčí: Adam Beneš, Stanislav Chalupa. Diváci: 150.

Michal Picha, trenér Dvora Králové:

Milan Buday, trenér HC Zlín: „Utkání ve Dvoře Králové bylo bohužel typickou ukázkou, jak se může tým porazit sám. Doslova jsme darovali vítězství soupeři, který maximálně využil našich výpadků a nedostatků. Tentokrát jsme nechali vyniknout jediného domácího gólmana Babčaníka (37let), který nás svým pozičním stylem chytání dostal tam kam potřeboval. Nejistota v zakončení z vyložených pozic nás provázela celým utkáním a při tom všem jsme si ještě dovolili neproměnit tři sedmičky. Když se k tomu ještě přidala naše nedisciplinovanost a neschopnost plnit to, na čem se v kabině dohodneme, tak bylo na neúspěch zaděláno. Myslím, že bychom se všichni měli už vážně zamyslet a přestat hledat příčiny neúspěchu tam kde nejsou.“ 

TJ JM Chodov - HK Bystřice p.H.  33 : 22 (20 : 8)

Nejvíce branek: Hanus Ondřej 4, Kovařík Martin 4, Postelt Patrik 4 - Tiller Jiří 8/2, Salvet Matěj 4, Gabriž Michal 2, Hradil Jiří 2, Vičan Daniel 2. Sedmimetrové hody: 1/1 – 2/2. Vyloučení: 4 : 4. Rozhodčí: Josef Čapek, Lukáš Veselý. Diváci: 66.

Jiří Bareš, trenér Chodova: "Družstvo hostí přijelo v oslabené sestavě a toho jsme v prvním poločase využili . Aktivní obranou a rychlým protiútokem jsme si vytvořili rozhodující náskok 20:8. Druhý poločas se vyznačoval zlepšeným výkonem hostujícího brankáře . I přes řadu neproměněných šancí jsme utkaní s přehledem vyhráli." 

Martin Žůrek, trenér Bystřice p. Hostýnem: „K zápasu do Prahy jsme v neděli odjížděli sice oslabeni o některé nemocné hráče, ale s odhodláním, že bychom mohli dovézt nějaký bodík jako loni. Bohužel vyrovnaným soupeřem jsme byli pouze do 8 minuty. Poté jsme vyrobili spoustu triviálních chyb, které Chodov nekompromisně trestal rychlými útoky. Když ještě přidal tlak v postupném útoku tak ještě náskok navýšil a my dohráli poločas jen se sklopenými hlavami. Jediné pozitivum bylo, že jsme vyhráli 2.poločas, ale soupeř už žádnou komplikaci nepřipustil. Nezbylo nám nic jiného, než pogratulovat soupeři k vítězství a myslet na další kolo ke kterému musíme přistoupit zcela jinak.“

 

Rozpis 5. kola 1. ligy mužů:

8.10. 11:00 hodin HK Bystřice p.H. - Velká Bystřice           

8.10. 11:00 hodin Házená L.Hustopeče - Náchod  

8.10. 16:00 hodin HC Zlín - S.Vršovice       

8.10. 17:00 hodin Jičín B - Dvůr Králové     

 

Zdroj: HNB

Foto: Pavel Šmejkal