8.kolo MOL Ligy začíná v pátek a komplet se odehraje v sobotu

Vyjma jednoho zápasu, který se sehraje již v pátek, se celé 8.kolo MOL Ligy odehraje o státní svátek v sobotu 28. října.

pátek 27. října v 18:00 hod.: Duslo Šaľa - ŠŠK Prešov
Prvním zápasem 8.kola bude slovenský souboj mezi Šaľou a Prešovem. Domácí hráčky jsou momentálně s osmi body na šestém místě. Prešov je v tabulce o dvě příčky výš a na svém kontě má devět bodů. Oba dnešní soupeři ve svých posledních utkáních zvítězili a jistě si budou chtít svou "vítěznou vlnu" udržet. Favoritem jsou domácí hráčky ze Šaľy.

sobota 28. října v 15:00 hod.: Sokol Písek - DHK Baník Most
V sobotu ve své Obloukové hale vyzve domácí Sokol Písek české mistryně z Mostu. Domácí Sokolky v minulém kole poprvé zvítězily nad nováčkem z Bánovců, ale zápas proti Černým andělům bude mnohem těžší. Mostecké hráčky nyní mají velmi nabitý program - sobotní zápas poháru EHF, ve středu dohrávají proti Trenčínu 7.kolo MOL Ligy, hned ve čtvrtek hrají v Plzni 3.kolo Českého poháru žen a v sobotu zápas v Písku. I přes náročný program se od mosteckých hráček nečeká nic jiného než zisk dvou bodů. Nechme se překvapit jakou taktiku na sobotní zápas vymyslí domácí Písek a zda Most odehraje v nejsilnější sestavě nebo dá příležitost mladým hráčkám na lavičce.

sobota 28. října v 15:00 hod.: Iuventa Michalovce - DHC Slavia Praha
Šlágr kola je na programu v Chemkostav aréně. Zápas bude v přímém  přenosu vysílat slovenská televizní stanice 213. Iuventa hostí hráčky z pražské Slávie. Domácí hráčky mají osm bodů a v tabulce jim patří páté místo. To hostující slávistky mají o čtyři body více a v tabulce jsou na prvním místě. Házenkářky Michalovců letos překvapivě už dvakrát padly - s Veselím a v posledním kole s Olomoucí. Slavia Praha je zatím 100%, ale tento zápas pro ni bude zatěžkávající zkouškou. Určit favorita je obtížné, ale výhoda domácí prostředí bude lehce nahrávat domácímu týmu.


sobota 28. října v 16:00 hod.: HK Hodonín - Sokol Poruba
Hodonín s Porubou od sebe dělí čtyři body a čtyři místa v tabulce (12. a 8. místo). Favoritem utkání jsou hostující hráčky Sokola Poruba, které v minulém kole prohrály s Prešovem. Ty budou chtít už konečně zúročit vše to, co se učí a zkouší na trénincích a co se jim zatím v zápase moc nedaří. Hodonín je nováček soutěže, který vyhrál zatím jednou - nad druhým nováčkem z Bánovců. Hodonín má ve svém kádru nejlepší střelkyni celé ligy AnnuMarii Patrnčiakovou. Favoritem utkání jsou hráčky Poruby, ale Hodonín ukázal v několika zápasech, že umí pěkně "kousat" a soupeře potrápit. Kdo vyhraje budeme vědět v sobotu kolem půl šesté.

sobota 28. října v 17:00 hod.: Veselí nad Moravou - Bánovce nad Bebravou
Ve Veselí proběhne zápas mezi domácími házenkářkami, které jsou ve středu tabulky na 7.místě a mezi posledními Bánovci nad Bebravou. Domácím se proti slovenským soupeřům letos daří a tak se předpokládá, že to budou právě hráčky Veselí, které se budou radovat ze zisku dvou bodů.

sobota 28. října v 18:00 hod.: Trenčín - HC Zlín
Celé 8.kolo uzavře slovensko-český zápas. Domácí házenkářky Trenčína přivítají na své palubovce hráčky ze Zlína. V tabulce je od sebe dělí dva body a dvě místa (11. a 9. místo). V posledním kole Zlín po dlouhé době vyhrál a to jistě mladé hráčky namotivuje k tomu, aby se popraly o další body do tabulky. Trenčín zvítězil poprvé v 6.kole a má před sebou dohrávku 7.kola s Mostem. Nechme se překvapit, jak dohrávka dopadne a jak psychicky zapůsobí na hráčky Trenčína. Mírným favoritem v tomto utkání je hostující Zlín.

Volný los mají házenkářky:  Zora Olomouc.

Pokud můžete, tak neváhejte a vyrazte svůj tým podpořit přímo do haly. Případně svým favoritům držte palce u textových přenosů či u video přenosů.

Zápasy lze sledovat na:
https://www.onlajny.com/hazena
https://www.tvcom.cz/

Zdroj: HNB

Foto: web Iuventa Michalovce