10.kolo MOL Ligy začíná již ve středu a to šlágrem kola!

MOL Liga má na programu poslední dvě podzimní kola. To 10.kolo začne díky účasti mosteckého týmu v poháru EHF CUP již ve středu. Jeden zápas pak uvidíme v pátek a zbytek kola se odehraje v sobotu.

středa 8. listopadu v 17:30 hod.: Iuventa Michalovce – DHK Baník Most
Slovensko-český duel, šlágr kola a nebo souboj mezi druhým a prvním týmem v tabulce MOL Ligy. To nám nabídne středeční předehrávaný zápas 10.kola. V Chemkostav aréně domácí Iuventa přivítá DHK Baník Most.  Černí andělé jsou jediným týmem, který ještě v lize neprohrál. Svou vítěznou šňůru chtějí mostecké hráčky jisto jistě natáhnout o další zápas bez prohry. Házenkářky Iuventy letos prohrály již dvakrát, což bylo pro mnohé překvapením. Na domácí palubovce jsou ale velmi silné a soupeři moc dobře ví, že obrat Iuventu o nějaký bod na její palubovce je velmi těžké. Oba týmy půjdou do zápasu naplno s jasnou vidinou toho, že chtějí získat dva body. Nechme se překvapit kdo se bude radovat po konci zápasu..


pátek 10. listopadu v 18:00 hod.: Duslo Šaľa - HK Hodonín
Jediný zápas pátečního dne nám také nabídne slovensko-český duel.  Třetí Šaľa hostí předposlední celek Hodonína. Domácí hráčky Šaľy v posledním kole těsně zvítězily nad Olomoucí o jeden gól (v závěru utkání) a Hodonín prohrál na půdě Prešova. V tomto zápase je jasným favoritem domácí tým, který se v případě své výhry (a při zaváhání Michalovců) může posunout v tabulce na druhé místo.

sobota 11. listopadu v 15:00 hod.: Sokol Písek – Sokol Poruba
V Obloukové hale začne ve tři odpoledne souboj mezi Sokolkami - z Písku a Poruby. Porubě se letos v zápasech zatím tolik nedaří, ale s papírově lehčími soupeři porubské hráčky body uhrály. Písecké házenkářky letos výhru okusily jen jednou, ale ukázaly, že jejich družstvo výkonnostně roste a dokážou zaskočit i silnější soupeře. Favoritem utkání bude hostující tým. 

sobota 11. listopadu v 15:00 hod.: Trenčín - ŠŠK Prešov
V sobotu hráčky Trenčína přivítají na své palubovce slovenské kolegyně z Prešova. Minulé kolo Trenčín nehrál, protože měl problém s marodkou. Prešov dohrával zápas třetího kola a zvítězil nad pražskou Slávií. Hostující házenkářky z Prešova tak pojedou do Trenčína ve velké pohodě a i tady budou chtít získat body. Domácí hráčky mohou jen překvapit. Jejich hra není vůbec špatná, ale dotáhnout zápas do vítězného konce se jim podařilo zatím jen jednou. Kolem půl páté odpoledne bude v Trenčíně dobojováno a my zjistíme, kdo si připíše body.

sobota 11. listopadu v 17:00 hod.: Veselí nad Moravou - HC Zlín
Od pěti hodin, v sobotu odpoledne, se střetnou dva české týmy. Do Veselí nad Moravou přijedou zlínské házenkářky. Oba týmy dělí v tabulce jen jeden bod - Veselí je na 7.místě s devíti body a Zlín je na 9.místě s osmi body. Oba týmy chtějí do českého play-off, z toho hlediska je pro ně tento zápas dost důležitý. Veselí na domácí půdě prohrálo letos jen jednou se Šaľou. Zlín na půdě soupeře vyhrál zase jen v Trenčíně. Uvidíme jestli bude tato statistika platit i po sobotním zápase.

sobota 11. listopadu v 17:30 hod.: Zora Olomouc - DHC Slavia Praha
Velmi zajímavé bude i poslední utkání 10.kola. Do Olomouce zavítá pražská Slávie. Olomouc doma v posledním kole těsně prohrála, ale v zápase hráčky ukázaly, že dokážou zápas zdramatizovat a bojovat do poslední chvíle o zisk bodů. Hráčky Slávie měly v minulém kole "volno", ale dohrávaly zápas třetího kola, v kterém prohrály (druhá prohra v řadě). Poté se ozvalo ze Slávie, že si vše zanalyzují, aby se toto již nepřihodilo. Slávistky tak budou jistě poučené a zdravě nabuzené na utkání, jenž budou chtít vyhrát. Olomouc má doma dobrou bilanci - z pěti zápasů jen jednu prohru. Tento zápas tak slibuje boj o každý míč a doufejme, že i zajímavou podívanou. Na vítěze tohoto duelu si počkáme cca do sedmé hodiny večerní.



Volný los mají házenkářky:  Bánovce nad Bebravou.

Pokud můžete, tak neváhejte a vyrazte svůj tým podpořit přímo do haly. Případně svým favoritům držte palce u textových přenosů či u video přenosů.

Zápasy lze sledovat na:
https://www.onlajny.com/hazena
https://www.tvcom.cz/

Zdroj: HNB

Foto: www.dhk-banikmost.cz